Ohnivé pero - jar 2022: Romantický hrdina

ohnive pero

Chrabrý rytier pokľakol a skryl sa za čarovným štítom, od ktorého sa vzápätí smrtiace plamene neškodne odrazili. Hneď nato sa vztýčil, vytrhol spoza opaska meč žiariaci magickým svitom a vrhol sa na strašného draka.

Ale vtom ľúty rek ustrnul a hrozitánsky vykríkol akoby od úľaku.

Mladý muž si nahnevane zložil virtuálne okuliare a spustil svoju obvyklú tirádu: „Koľkokrát ti mám opakovať, aby si ma počas hry nerušila?! Do čerta, vieš, že som bojazlivý! Raz ma takto zabiješ! Dostanem infarkt a budeš mať odo mňa pokoj!“

„Prepáč, nechcela som ťa vystrašiť. A nechcem mať od teba pokoj, ja chcem… teba! Kedy je to naposledy, čo sme sa milovali?“

Muž musel dlho rozmýšľať, ale nevedel si akosi spomenúť, namiesto toho mu v mysli vyvstal obraz prekrásnej elfky, ktorú zachránil pred goblinmi a ona sa mu odmenila… vlastným telom. Joj, to bolo niečo!

„No, eee, tuším vo štvrtok? Minulý týždeň?“

„No, vo štvrtok to bolo, ale minulý mesiac… Takto to už ďalej nejde!“

„Prepáč, nechcem o teba prísť, daj mi ešte šancu, budeme mať krásny sex, uvidíš. A… uvidíš, ja tú svoju závislosť porazím!“

Mladá žena priam žiarila. Úprimne ho ľúbila a verila, že spoločnými silami majú šancu nad tým zvíťaziť. Všetko bude zas ako predtým. Predtým, keď žili… reálny život.

„Ale najprv, srdiečko, musím poraziť toho draka!“ povedal muž a nasadil si virtuálne okuliare.


  • Toto je príspevok do súťaže mikropoviedok Ohnivé pero.
  • Je publikovaný v pôvodnom stave, neprešiel redakčnou ani jazykovou úpravou.
  • Súťažné poviedky sú publikované pravidelne, každý pondelok jedna až tri.
  • Pevne stanovená uzávierka súťaže nie je, príspevky do každého kola prijímame priebežne, kým sa kolo nenaplní.
  • Čiastkové uzávierky sú dvakrát do roka (jarné a jesenné kolo súťaže) a sú oznámené s dostatočným predstihom. Poviedky, ktoré prídu po uzávierke, sú po dohode s autorom presunuté do ďalšieho kola.
  • Na hodnotenie poviedky má vplyv jej čítanosť, počet a obsah komentárov a najmä záverečné verejné hlasovanie, ktoré sa uskutoční po predstavení poslednej poviedky daného kola súťaže.
  • Vyhlásenie a odmenenie víťazov sa uskutoční po ukončení hlasovania a vyhodnotenia daného kola, teda 2-krát ročne.
  • Viac v pravidlách súťaže.
  • Ak sa chcete súťaže zúčastniť, prečítajte si aj zoznam chýb, ktorých sa súťažiaci v Ohnivom pere dopúšťajú najčastejšie.
  • Najnovšie aktuality o súťaži Ohnivé pero sa dozviete aj na facebookovskej stránke súťaže.

7. februára 2022
Goran Lenčo