Ohnivé pero q1 2013: 5 minút s Chuckom Norissom

Ohnivé pero

Zachovajte paniku!

Zima ako v pekle. Takto by som si rozhodne koniec sveta nepredstavoval. Všetci ľudia chaoticky pobehujú ulicami, pričom je nad slnko jasné, že ani jeden z nich nemá šancu prežiť. Prečo si to celé nevychutnať? Čo je na tom zlého?

Zrážka s meteoritom za päť minút!

Som tu snáď jediný normálny? Zrejme nie! Nefajčím už dva roky a i napriek tomu sa predieram rozutekaným davom k novinovému stánku. Mladá predavačka ma už očakáva, tváriac sa, ako by sa jej to celé vôbec netýkalo. Som v zábere a hľadám peňaženku, zároveň si obzerám všetky škatuľky vo výklade. Pritom stačí pozrieť na ceny a uvedomiť si, ako tie prekliate cigarety za dva roky zdraželi.

Vytvorte koridor, už prichádza!

Odrazu počuť výkriky radosti sprevádzané potleskom. Už nie som v jej zábere a rovnako ako ostatní, aj ja sa otáčam. Konečne prišla chvíľa na ktorú som tak dlho čakal. V rozostúpenom dave si vykračuje večný Chuck Norris. Na tvári ani vrásky, dokonca by som povedal, že vyzerá lepšie než pred päťdesiatimi rokmi. Posledná nádej ľudstva, nepremožiteľná legenda a ja stojím len niekoľko metrov od nej – splnil sa mi sen!

Zrážka za tri minúty!

Opäť sa otáčam ku krásnej predavačke, ktorá vyzerá akoby práve vypadla z obálky Playboya. Znovu som v jej zábere a rukou šmátram po vreckách. Niekde v útrobách by som mal mať odloženú ešte jednu Orbitku. Áno je tam! Vkladám ju nenápadne do úst. Že je koniec sveta predsa neznamená, že musím umrieť s cigaretou v papuli…

STOP!

„Zbláznili ste sa človeče?“ zdrapí ma nervózny režisér za rameno, len čo vyštartuje zo stoličky, „Pokazili ste celý záber! Cigareta je kľúčovou súčasťou tejto scény, vy si ju musíte zapáliť! Bez nej to môžeme celé zabaliť!“

Komparzisti si medzi sebou vymieňajú nenávistné pohľady, pretože som im práve pokazil krásny deň. Zdravie je ale prednejšie než celá táto fraška, veď ak ma nezabije ten fiktívny meteorit, tak cigarety určite áno.

„Blbá reklama na nesmrteľnosť!“

Ááááá AKCIA!

  • Toto je príspevok do súťaže mikropoviedok Ohnivé pero.
  • Je publikovaný v pôvodnom stave, neprešiel redakčnou ani jazykovou úpravou.
  • Súťažné poviedky sú publikované pravidelne, každý týždeň jedna až dve.
  • Uzávierka súťaže nie je, súťaž potrvá, kým budú prichádzať príspevky.
  • Existujú čiastkové uzávierky, ktoré budú oznámené s dostatočným predstihom. Ku dňu čiastkovej uzávierky sa uskutoční vyhodnotenie poviedok, ktoré boli publikované medzi dvoma čiastkovými uzávierkami.
  • Na hodnotenie poviedky má vplyv jej čítanosť, počet a obsah komentárov, názor redakcie a hlasovanie, ktoré sa uskutoční po čiastkovej uzávierke.
  • Vyhodnotenie a odmenenie víťazov sa uskutoční priebežne, po ukončení hlasovania, dátum najbližšieho termínu redakcia oznámi s dostatočným predstihom.
  • Viac v pravidlách súťaže.

20. mája 2013
Peter Šufliarsky