Odznaky v Brlohu - Ozvláštnite sa!

Záujem o malé – v priemere 38mm pliešky – potlačené rôznym motívom do Brlohu vniesli najmä fanúšikovia mangy a anime. K nim však pribudli fanúšikovia ďalších žánrov a tak sa nám nenápadne (ani nevieme ako a kedy) v Brlohu vytvorila skromná, ale neustále sa rozširujúca ponuka stále populárnejších ODZNAKOV. Chcete sa o nich dozvedieť viac? Čítajte.

Čo sa týka módy 80-tych rokov, traduje sa, že diabol nikdy nebol tak blízko ľudstva ako práve vtedy. Určovali ju najmä hviezdy populárnej hudby a vďaka nim sa stali odznaky hitom číslo 2. Hitom č. 1 bola samozrejme trvalá. Ale rovnako ako trvalá, aj odznaky čoskoro upadli do zabudnutia. Na rozdiel od trvalej sa však začiatkom milénia ich popularita vrátila v niekoľkých vlnách. A aby ste si nemysleli, že sme sto rokov za opicami a „come back" obľúbených odznakov sme nepostrehli, radi by sme vás vyviedli z omylu.

Napriek tomu, že prvé desaťročie novej storočnice máme už takmer za sebou – opica dorazila aj k nám, a v Brlohu už dnes môžete nájsť okrem zavedených manga a anime motívov aj odznaky Simpsons, Futurama, Batman, Ghostbusters, Watchmen, Luis Royo, Victoria Frances, Alchemy, Spiral, NBX, ale aj SpongeBob, Betty Boop a ďalšie… áno aj Star Wars (ale tie sú ešte len na ceste, tak skúste chvíľku vydržať : -))

brloh-odznaky07_Watchmen brloh-odznaky07_Simpsons brloh-odznaky07_Sponge
brloh-odznaky07_VictoriaFrances brloh-odznaky07_Nightmare

A ešte pár slov k spomínaným odznakom. Nielen, že sa objavujú (bez spodnej ihly) už roky ako interné platidlo v Brlohoch, zvýhodňujúce vaše nákupy – poznáte pod názvom BrlohDolár – ale s využitím odznakov ste sa mohli stretnúť aj ako s upomienkovým predmetom, ak ste sa stali návštevníkmi starších ročníkov niektorých Conov, alias stretnutí fanúšikov Fantasy & Sci-fi. Tie v súčasnosti nahradili visačky, alebo náramky na zápästie, ale niektoré tradičné Cony ich používajú dodnes, napr. populárny brnenský Fénix wCon (v minulosti známy aj ako DraCon).

Dnes je používanie odznakov samozrejme už zase niekde inde. Už ich nevidíte pripnuté na baretkách depešákov, ani na riflovkách metalistov, ale najmä na taškách, ruksakoch či šiltovkách kohokoľvek. Od doby, kedy odznaky zaznamenali svoj veľký „bada-boom", sa však v ich filozofii nič nezmenilo. Rovnako ako vtedy, tak aj dnes nimi ich majitelia vyjadrujú príslušnosť k niečomu, čo majú radi, či už ide o hudobnú kapelu, film, TV seriál, komiks, alebo akýkoľvek motív ozvláštňujúci ich životný štýl. A my vám radi prinášame ďalšie alternatívy poskytujúce odlíšiť sa od ostatných. A odznaky by mohli byť pre vás ďalšou z nich.

Buďte aj vy iní!


21. júla 2009
Brloh Team