O nebojácnych pilotoch, svetelných mečoch a špicatých ušiach

Comic Con 2009

Známa slovenská maliarka Martina Pilcerová prináša krátku fotoreportáž z tohoročného Comic Conu, ktorý sa konal 23. – 26. júla v San Diegu. Veríme, že vás fotografie naladia a povzbudia k hľadaniu prostriedkov, ako sa dostať na Comic Con 2010 ;-)


Celé mesto San Diego sa ako každý rok zmenilo na úplný chaos, akonáhle sa odštartoval tradičný Comic Con.

San Diego hrá všetkými komiksovými farbami

Na človeka všade naokolo číhali rôzne vtipné reklamy. Ale veru nikto nezávidel týmto chlapíkom postávať celý deň v ťažkých čiernych uniformách. Zemepisná poloha San Diega je totiž porovnateľná s Káhirou.

Neregistrovaným vstup zakázaný!

Niektoré kostýmy boli dotiahnuté do nádhernej dokonalosti, inšpirácia pre našich cosplayákov.

Predátorček

Pri hľadaní svojho vzoru sa fanúšikovia nevyhýbali žiadnej tematike. Tu sa vyškieralo pár pirátov, vonku na tomto poschodí medzi sebou bojovali rytieri v ťažkej zbroji.

Pirátska selanka

Keby sa na con vkradla Temná stránka sily, Obi-Van Kenobi jej napláca svojím mečom.

mARTina a Obi-Van Kenobi

V hale vyhradenej predajcom, herným a filmovým spoločnostiam neustále prebiehali prezentácie a autogramiády. V stánku časopisu Heavy Metal mal práve podpisovku Luis Royo. Je celkom ojedinelé ho niekde stretnúť, pretože na sci-fi akcie často nechodí. Klobúk dole pred tým, kto ho na Comic Con dotiahol.

Luis Royo

Pamätáte si ešte na Sarumanovo planúce oko a Gandalfov útek v Pánovi prsteňov? Pán vedľa mňa je ten, kto zodpovedal na špeciálne efekty a bol za ne ocenený Oscarom – Richard Taylor.

mARTina a Richard Taylor

Obľúbenými atrakciami Comic Conu sú samozrejme repliky filmových rekvizít. Od kostýmov, sôch, figúr, po môj najobľúbenejší artikel – zbrane. Chcete si vybrať svetelný meč, ktorým obšíval nepriateľov Luke alebo Anakin a váhate? Prosím vás, Skywalker ako Skywalker!

Svetelný meč? Vyberte si.

Okrem Star Wars mám, samozrejme, slabosť pre seriál Battlestar Galactica. Tento rok síce neprišla Starbuck, ale namiesto nej sa objavili mnohí ďalší.

Banda z Galacticy

Michael Hogan (plk. Saul Tigh) s radosťou pózoval fotografom a potom sa na tom sám výborne zabával.

Alkoholik Saul Tigh

James Callis si zrejme ani v civile nevyzlieka postavu Dr. Baltara.

Doktor Baltar v civile

No a nechýbal ani William „Old Man“ Adama, v súkromí Edward James Olmos, vo svojej vlastnej osobe. Dokonca on a Boomer (Grace Parková), vlastnoústne otvárali večerný koncert Beara McCrearyho, naživo zahraný soundtrack. Tento koncert bol pre mnohých iste jedným z najväčších zážitkov tohoročného Comic Conu, atmosféra bola podobná tejto, až na to, že v San Diegu chýbala Starbuck.

Admirál Adama so svojou obľúbenou maliarkou

V prezentačnej hale sa konalo množstvo iných akcií. Program bol pohyblivý, na niektoré zaujímavé čísla sa dalo naraziť viac-menej náhodou alebo sledovaním davu. Kde sa začali zhromažďovať ľudia, tam sa niečo dialo.

Všetci sa raz stretnú v jednom seriáli

Keďže môj ďalší obľúbený seriál je Firefly, veľmi ma potešilo, keď som zrazu narazila na drsňáka Jayneho Cobba čiže Adama Baldwina. Hoci mi trochu chýbala jeho čiapka s brmbolcom…

Adam Baldwin

A keď sa objavil dokonca sám živý Spock, už nič nechýbalo k dokonalosti. Leonard Nimoy sa okamžite stal jedným z najobliehanejších a najnapodobňova­nejších hostí Comic conu – a sám sa skvelo zabával.

Spock a veselé Vulkánča

A na koniec návšteva spoločnosti Blizzard Entertainment. Bezpečnostné pravidlá spoločnosti sú však veľmi prísne, takže priečelie hlavnej budovy je jediná vec, ktorú môžem zverejniť. Ale povedzte, nebol ten bronzový orc proste úžasný?

Orc s krotiteľkou mARTinou

21. októbra 2009
Martina Pilcerová a Saš