Nový slovenský horor Attonitas

Attonitas - poster
Gabriela Marcinková

Do kín prichádza hororový thriller slovenskej produkcie Attonitas. Jeho premiéra bude 28. februára 2013. Jednu z hlavných postáv si zahrala pôvabná herečka Gabriela Marcinková.


Gabriela Marcinková sa vo svojom veku už stihla presadiť v zahraničných filmových produkciách (Move On, 360, Byzantium) po boku svetových hviezd ako Mads Mikkelsen, Jude Law a Anthony Hopkins. Vo filme okrem Gabriely uvidíme aj Petru Blesákovú (Panelák), Petra Brajerčíka (Horúca krv, Sekerovci), Michal Jánoša, Adriána Gulu a ďalších.

Napínavý príbeh v štýle honby za paranormálnymi javmi postupne odkrýva šokujúce zvraty a prekvapenia. Dej filmu sa takmer celý odohráva v reálnych hrôzostrašných priestoroch Radvanského kaštieľa uprostred sídliska Radvaň v Banskej Bystrici, v ktorom polícia nájde spálenú mŕtvolu. Študentka Jana zbadá v okne kaštieľa tajomné tiene. Je presvedčená, že to súvisí s jej priateľom, ktorý zmizol bez stopy. Spolubývajúci jej chcú dokázať opak a rozhodnú sa odhaliť tajomstvo starého kaštieľa. Záznamy ich kamier odhalia pravdu, ktorá má ďaleko fatálnejšie dôsledky, ako si vedeli predstaviť.

Chátrajúci Radvanský kaštieľ v Banskej Bystrici bol priamou inšpiráciou k napísaniu a realizovaniu debutového filmu scenáristu a režiséra Jaroslava Mottla (1970), ktorý je autorom a producentom tridsiatky divadelných hier pre deti, mládež aj dospelých v Divadle Maska. Absolvoval rok štúdia na prestížnej Medzinárodnej škole pantomímy Marcela Marceaua v Paríži. Spolupracuje s rozhlasom aj s dabingovými štúdiami. Je tiež obsadzovaným hercom v televíznych seriáloch ako Odsúdené, Ako som prežil či Nevinní. Z filmov to bol Marhuľový ostrov a Nedodržaný sľub.


Attonitas
Premiéra: 28. február 2013 Žáner: thriller, horor, krimi, dráma
Výroba: Slovenská republika, 2012
Dĺžka: 94 min.
Scenár a réžia: Jaroslav Mottl
Hudba: Michal Kovalčík
Hrajú: Gabriela Marcinková, Petra Blesáková, Michal Jánoš, Peter Brajerčík, Adrián Gula, Martin Žák, Ivan Petro, Dominik Zaprihač, Barbora Kederová …
Distribútor: Continental film
Odporúčaná prístupnosť: MP15
Oficiálna stránka: www.attonitas.com


19. januára 2013
Martin Kochlica a Fandom SK