Ohnivé pero Q1 2009: Nenávisť zo srdca

Sally išla v noci po meste… sama… Zrazu sa rozbehla a zastala až pri lavičke, na ktorú si sadla a rozplakala sa. Bola s ním v kine… konečne sa na to odhodlal a pozval ju. Boli na prekrásnom romantickom filme. Držal ju za ruku a usmievali sa na seba. No v jeho pohľade bolo čosi, čomu nerozumela. Ako keby mal ešte niečo v pláne… No bola doňho zaľúbená už veľmi dlho, tak sa tým pohľadom veľmi nezaoberala.

Veď mal také krásne oči! Ako zrovna mňa mohol pozvať do kina? Rozmýšľala… No, keď film skončil, pochopila… Pozval ju k sebe. Šla. Nahovárala si, že nemá v pláne nič zlé. Keď k nemu prišli, hneď sa ju snažil zviesť. Hanbila sa. Veľmi sa hanbila a v tej chvíli si ako jedinú vec želala, aby jej narástli krídla a ona mohla cez otvorené spálňové okno odletieť. Miesto toho z nej strhol oblečenie a… Keď bolo po všetkom, do Sally vstúpila nenávisť k tomu, koho tak veľmi ľúbila a kto ju tak veľmi ponížil, sklamal a ublížil jej.

Nahá odcupitala do kuchyne a s roztrasenými rukami vzala nôž. Vrátila sa do spálne a zabodla ho do spiaceho Davida… Vyskočila z okna a bežala do mesta… Teraz tu sedí na lavičke a plače. Plače, plače a plače… V hlave sa jej vynára jeho úsmev… jeho oči…

A zrazu jej dôjde, že za všetko môže ona! Veď videla, ako sa na ňu pozerá a aj tak šla k nemu… Keď ju zvádzal, mohla odporovať, no ona len zavrela oči a snažila sa na to nemyslieť, kým nebolo po všetkom… A ona ho zabila! A teraz jej to prišlo ľúto… Veď sa jej to vlastne páčilo. Vrátila sa do jeho bytu, vrazila si nôž do srdca a padla na Davidovo nehybné a chladné telo.

  • Toto je príspevok do súťaže mikropoviedok Ohnivé pero.
  • Je publikovaný v pôvodnom stave, neprešiel redakčnou ani jazykovou úpravou.
  • Súťažné poviedky sú publikované pravidelne, každý týždeň jedna.
  • Uzávierka súťaže nie je, súťaž potrvá, kým budú prichádzať príspevky.
  • Existujú čiastkové uzávierky, ktoré budú oznámené s dostatočným predstihom. Ku dňu čiastkovej uzávierky sa uskutoční vyhodnotenie poviedok, ktoré boli publikované medzi dvoma čiastkovými uzávierkami.
  • Na hodnotenie poviedky má vplyv jej čítanosť, počet a obsah komentárov, názor redakcie a hlasovanie, ktoré sa uskutoční po čiastkovej uzávierke.
  • Vyhodnotenie a odmenenie víťazov sa uskutoční priebežne, po ukončení hlasovania, dátum najbližšieho termínu redakcia oznámi s dostatočným predstihom.
  • Viac v pravidlách súťaže.
brloh-ico.pngbrokilon-ico.pngfantomprint-ico.png

2. februára 2009
Lilith