Nechajte sa uctievať a podporte vznik počítačovej hry Elfscape

Elfscape Jushur
Elfscape 2
Elfscape 3
FPU

Určite poznáte pocit neporaziteľného poloboha, keď ku koncu RPG hry prechádzate mestom a zbrojíte sa na finálny súboj. Ako je možné, že obchodníci majú stále tú drzosť požadovať od vás peniaze, keď osud sveta leží práve vo vašich rukách? Nebojte sa. V slovenskej počítačovej hre Elfscape pred vami každý obyvateľ mesta padne v bázni na kolená. Ste predsa vyvolený hrdina, na ktorého príchod čakali ukrytí pred denným svetlom celé storočia.

Ak sa vám projekt Elfscape zapáči, môžete ho podporiť na Indiegogo, keď kliknete na tento link.

Zoznámte sa: elf Jushur je znudený pán západnej časti Lietajúcich ostrovov. Ľud miluje jeho otcovskú vladársku ruku, láskavú a spravodlivú zároveň. Teda, to si aspoň Jushur myslí. Vo svete Elfscape sú elfovia absolutistickými vládcami. Je to prirodzené, keďže žijú dlhšie, sú múdrejší, silnejší… a tak to jednoducho Bohovia chcú.

Keď jedného dňa Jushura otrávia jeho vlastní služobníci, ocitá sa pred bránou na druhý svet. Jushur začína pochybovať o tom, či sa jeho život skutočne páčil Bohom, a tak radšej uzavrie zmluvu so zvláštnou bytosťou menom Rabisu, ktorá sa pred bránou vynorí z Jushurovho tieňa. Rabisu ponúkne elfovi ešte jednu šancu na život s podmienkou, že po smrti bude musieť slúžiť v jeho ríši. Jushur s ním uzavrie zmluvu a opätovne sa ocitá vo svete živých. Podvodník Rabisu však nikdy nešpecifikoval, ako dlho Jushurov druhý život potrvá. A tak jednou z prvých vecí, ktoré pyšný elf uvidí, je vysmiaty Rabisu, ktorý elfovi oznámi, že jeho druhý život na zemi práve skončil.

Jushur pred démonom utečie do siete podzemných jaskýň pod mestom. V útrobách jaskýň prebýva zvláštna ľudská sekta zvaná Nehodní. Keďže v podzemí nesvieti slnko, rozdiel medzi dňom a nocou určuje modlitba. Nehodní veria proroctvu, ktoré tvrdí, že Jushur Eanatum raz zostúpi do podzemia, kde spolu s nimi zvedie víťaznú vojnu voči démonovi. Máloktorý z nich si však uvedomuje, čo slovo vojna skutočne znamená…


O hre

Elfscape pozostáva z 18 misií, z čoho je 8 veľkých a epických. Každá misia rozpráva príbeh určitej postavy a jej vzťahu k Jushurovi. Vo vedľajších misiách tak Jushur napríklad oslavuje svadbu, pomáha s výberom nového účesu, učí deti písať alebo utešuje a povzbudzuje svojich poddaných. V hlavných misiách potom Jushur pátra po spôsobe ako poraziť démona, necháva sa uctievať, spoznáva svoju minulosť, zažíva lásku a pochováva svojich mŕtvych.

Okrem toho môže hráč ľubovoľne skúmať svet, objavovať nové územia, zbierať rastliny, zabíjať príšery a s pomocou získaných surovín vyrábať nové náboje, zbroje a elixíry. Hra má stiahnuteľné demo, kde si môžete vyskúšať poraziť prvého bossa.

Stiahnuť demo hry pre Windows
Stiahnuť demo hry pre macOS


Komiks

Žiť v meste pod Elfovým zámkom a modliť sa každý deň za jeho príchod nie je práve med lízať. Ak chcete vedieť viac, prečítajte si príbeh boja lovca Agola o lásku jeho vyvolenej. Spoznáte postavy z hry a spríjemníte si čakanie na hru komiksom, ktorý skončí práve tam, kde hra začína. Komiks si môžete prečítať zadarmo, keď kliknete na tento link.


Hlavným tvorcom hry je Adam Schwarz (1991). Adam študoval na filmovej fakulte Vysokej školy múzických umení. Koncom štúdia sa mu podarilo získať grant od Fondu na podporu umenia na produkciu videohry Elfscape, na ktorej spolu s malým tímom nadšencov v súčasnosti pracuje.

Ak ste sa dočítali až sem, a vaša skriňa si zaslúži nový prírastok, cez tento link môžete podporiť hru Elfscape a získať dizajnérsku Elfscape mikinu z ihly Kristíny Šmeringaiovej za zvýhodnených podmienok.


Ako vyzerá taká zmluva s démonom, uvidíte v teaseri.


19. septembra 2019
Fandom SK - PR