Naštartujte komiks They Live!

they live 01
they live 02

Tiež si občas kladiete otázku, prečo v týchto nových zlatých časoch komiksov (a najmä komiksových filmových adaptácií) nemáme nič „domáce“? Nie je to celkom tak.

Občas sa nájde nejaký tvorca príbehov, scenárov a hlavne veľký fanúšik komiksov, ktorému to nedá pokoja. Jeden z nich sa po mesiacoch príprav a tvrdej práce rozhodol priviesť na svetlo sveta originálny projekt They Live! Ak aj vy patríte do skupiny komiksových nadšencov, ktorí majú záujem i o domácu scénu a radi by pomohli stvoriť čosi nové, akčné a sci-fi, čítajte ďalej.

„Priznávam, že by som bol rád, keby som si dokázal stvoriť k scenáru aj kresbu, koloring a lettering. Ale keďže nie každý je Frank Miller, hlavným cieľom je momentálne zohnať financie na tvorbu. Preto som sa rozhodol pre fenomén súčasnosti – crowdfunding,“ vyjadril sa ku projektu Daniel Martiš, iniciátor projektu.

Kto vie, čo crowdfunding znamená, má výhodu. Pre tých, ktorí si nie sú celkom istí, krátke vysvetlenie: Ide o podporu (finančnú), kde každý dostane niečo za niečo. V tomto prípade nejde len o vecné odmeny, ale predovšetkým o vytvorenie pilotného čísla They Live! v PDF verzii.

"Na začiatok pomôže akákoľvek podpora, hlavne budem viac než vďačný za každý „like“ na vytvorených FB stránkach. Takisto budem len rád za každú spriaznenú dušu s rovnakou DNA a s podobným zápalom pre vec, ktorá sa zapojí do projektu,“ dodal k veci jeho tvorca.


Anotácia

Keďže nikto nekupuje rád mačku vo vreci a každého zaujíma hlavne to, o čom komiks vlastne bude, je načase posunúť sa dopredu a poodhaliť z príbehu, čo sa dá:

Predstavte si alternatívny ale nie až tak vzdialený vesmír roku 1973. Na Zemi sú dve veľmoci usilujúce sa o svetovú nadvládu. Nehodno súdiť, ktorá je tá dobrá. Jednej zo strán sa podarí vyvolať pri pobreží Severného Vietnamu ozbrojený konflikt s neznámou mimozemskou formou života, neskôr označenou ako Paraziti. OSN je nútená po týchto skutočnostiach na obranu sveta založiť tajnú organizáciu WDA (World Defence Agency). Žiaľ, aj s tými najmodernejšími technológiami a armádou ľudstvo súboj dvoch civilizácií prehráva. A tak vzniká program TITANAS.

Po niekoľkých rokoch výskumu sa konečne podarí rozlúštiť kód mimozemskej DNA a program prichádza s unikátnym riešením. S vytvorením nového druhu nadčloveka. Superhrdinu. Áno, vzniká klon človek – parazit, prvý geneticky zdokonalený jedinec, ktorý s novými schopnosťami dokáže držať krok so silným súperom. Od tohto momentu nastáva pri súbojoch rovnováha síl.

Aj keď je celý konflikt úspešne utajovaný, občas sa stane, že WDA nedokáže zaistiť oblasť po boji. Preto na svetlo sveta začínajú prenikať informácie o Parazitoch. Najväčšiu hrozbu pre agentúru predstavuje hlavne vznik hnutia THEY LIVE! na čele s tajomným zakladateľom, ktorého verejnosť nazýva Symbol. Samozrejme, všetko sa označuje ako sprisahanie a špekulácie. Zatiaľ.

Prichádza až rok 1988, a tu už OSN pod nátlakom oficiálne priznáva nielen existenciu Parazitov, ale aj WDA. Spoločnosť sa okamžite rozdeľuje na dva tábory. Na tých, ktorí súhlasia s WDA, a na tých, ktorí túto tajnú agentúru a hlavne nových superhrdinov prezývaných „Experimenty“ ako riešenie problému odmietajú.

Po niekoľkých nových generáciách superhrdinov a nekonečných súbojoch medzi Parazitmi a WDA prichádza konečne súčasnosť…


POZOR SPOILER

A to už je priestor pre dejovú líniu pripravovaného komiksu The Live! V nej prichádza na scénu hrdina, ktorý ešte netuší, že so svojou unikátnou DNA spôsobí v doterajšom priebehu konfliktu veľký zvrat. Avšak, kým sa dopracuje k šťastnému koncu, bude musieť prežiť kontakt s Parazitmi, úspešne ukončiť nábor do tajnej organizácie WDA, spoznať nielen jej agentov ale aj superhrdinov. K nim sa časom pridá, aby spoločne zachránili planétu nielen pred nezastaviteľnou inváziou, ktorá bude prebiehať celkom ináč, než sme doteraz boli zvyknutí.

KONIEC SPOILERA


Viac o pripravovanom projekte sa môžete dozvedieť na jeho facebookovskej stránke, kde si tiež môžete pobesedovať s autormi. "Každá konštruktívna konverzácia či návrhy na zlepšenie sú vítané,“ dodáva na záver Daniel Martiš komiksu.

My môžeme autorom zaželať len veľa úspechov a skoré dokončenie pilotného čísla.


Zdroj: They Live!


29. júna 2015
Fandom SK - PR