Najlepší chlapci sú zlí

Best of 2009

Predčasne ukončená Sarah Connorová
Pravá krv, Eric
Fringe
Skostnatený seriál
Dr. House: Kam to chcete?
Superrýchli chlapci z TVT
Hrdinovia - ktože je tu najväčší zloduch?
Hrdinovia: Návod, ako schladiť elektrizovanú babu
Supernatural: Dean, nešpŕtaj sa v tom!

Ak si myslíte, že udeľovanie kadejakých Tomov a Otov je natieraním voňavých olejčekov kadekomu na miesta, ktoré by si skôr zaslúžili päťadvadsať alebo odtlačok vašej tenisky, upokojte sa, dajte si šlofíka, zmrzku alebo hocičo, čo si telo a myseľ žiadajú. Lebo ak sú niektoré verejné hlasovania podľa vás v skutočnosti trapošiny, vedzte, že oproti machrom zo zámoria sa ešte máme veľa čo učiť.


Portál www.tv.com zverejnil výsledky tohoročného hlasovania v rôznych kategóriách, ktoré evidentne vymyslela kopa sfetovaných puberťákov nadránom poslednej noci Comic Conu a potom to našili na oficiálnych páchateľov. Pre nás je zaujímavé nielen to, že sa v súťaži sa mohutne presadili obľúbenci nášho žánru, ale aj to, že napriek šibnutosti jednotlivých kategórií sa na najvyššie priečky prebojovali naozaj vynikajúce diela a šikovní ľudia.

V kategórii Best in Shows sa bojovalo v niekoľkých podkategóriách, pričom Predčasne ukončenú šou vyhral Terminátor: Kroniky Sarah Connorovej, za ktorú hlasovalo 64 % divákov z tých, čo denne pár hodín čučali na televízor alebo skôr monitor na stránke TV.com. Táto okrem možnosti sledovania seriálov a televíznych relácií ponúka divákom možnosť zdieľať svoj názor a kopec ďalších nepotrebných, ale absolútne nevyhnutných vecí, vrátanie hlasovania za svojich favoritov. Chcete zdieľať aj vy? Registrujte sa.

Ale najprv najskôr si spravme chuť ďalšími oceneniami. V podkategórii Šou roka vyhral seriál Pravá krv/True Blood, ktorý sa v súťaži ešte niekoľkokrát zvrtol, s 52 % hlasov. Subkategóriu Best Nail Bitter vyhral mysteriózny krimiseriál Lie to Me, pri ktorom si obhrýzalo nechty od nervozity až 90 % divákov! Keby tento seriál bežal u nás, mohli by ste v ňom vidieť obľúbeného Tima Rotha. V ostatných týždňoch sme sa ale dočkali seriálu Fringe, ktorý so 60 % hlasov porazil svojich protivníkov v kategórii Najlepšia explózia. Aj u nás vysielané Kosti vyhrali za Najlepšiu technológiu (fuj…), čo poteší najmä slovenských dôchodcov, ktorým sa už telenovely zunovali.

V kategórii Najlepší v žánri zoťal konkurenciu Dr. House s počtom 70 % hlasov za prestížnu Najlepšiu drámu. A prihorieva. V Najlepšej komédii vyhrala so 71 % hlasov štvorica nerdov pod pseudovedením geniálneho blbca Sheldona Coopera. Áno, hovoríme o Teórii veľkého tresku aka Big Bang Theory. Dúfam, že chlapci oslávili v Penninej reštaurácie, ibaže by Sheldon mal práve thajský deň. Pomerne vyrovnaná bitka bola v kategórii Najlepší animovaný film, avšak Hviezdne vojny: Vojny klonov zaostali len pár hlasmi za animákom Family Guy (37 %). Nuž a Najlepšie science-fiction veru nevyhrala mdlá Stargate Universe, lebo si so svojimi 6 % hlasov ledva vrzla. Nedávno skončenú Hviezdnu loď Galacticu nakoniec dvojnásobne prečíslil Fringe s 62 % hlasov. Keďže do sci-fi šuplíka sa nezmestili všetci, vymysleli si ešte kategóriu Najlepšie Science Fiction – Paranormálne, ktorú s prehľadom a nadpolovičnou väčšinou hlasov (52 %) získali Hrdinovia, za nimi v tesnom závese (47 %) dobehli a doleteli Supernatural (u nás nesie superdesivý názov Hrozba z temnoty), čím si mládenci a devy s nadprirodzenými schopnosťami urvali väčšinu slávy a zubáčom z True Blood ostalo jediné percento.

V poslednej kategórii Najlepšia postava (čím sa myslí tzv. charakter, hrdina, nie konkrétne Vin Diesel) boli hlasovania takmer jednoznačné. Subkategóriu Najlepší americký prízvuk (u nás by problém so slovenským prízvukom nemali, na výber je napríklad: najlepší šarišský, najlepší novohradský – vien, ale nepovien – alebo, čo budeme chodiť okolo, veď ho počúvame z telky denne – najlepší prešporácky) vyhral Hugh Laurie aka Dr. House (81 %). Najlepšiu animovanú supersilu preukázal Homer Simpson (80 %). Veľmi zákernou sa ukázala kategória Najlepší zloduch, ktorú obsadil miláčik všetkých mám, temnými vášňami zmietaný hodinár Sylar z Hrdinov (64 %), v civile Spock, a Arthurovi Mitchellovi z Dextera nenechal jediný hlas. Teória big bada bum zožala cenu aj za Najlepší a najprudkejší comeback, a to za postavu pragmatického a za triezva so ženami nehovoriaceho Rajesha Koothrappaliho. Doktor House (okej, ja viem, že to nie je primárne žáner fantastiky, ale on je proste každému sympatický) vyhral aj podkategóriu Najlepší bozk, a to pusou, ktorá sa odohrala medzi Housom a Cuddyovou. Najlepšiu hru obočím radšej preskočíme, lebo nás viac zaujíma to, kto vyhral Najsuper supersilu. Hrdina zo Supernatural aka Hrozba z temnoty? Heroes? Smalwille? Pikaču Hiro Nakamura z Hrdinov zabodoval u divákov, a tak mu poslali… och nie, iba 25 % hlasov. Supervíťazom sa stáva SamHrozby z temnoty!

A nám nezostáva nič iné, len si trochu tej supersily uchmatnúť pre seba, zobrať si dovolenku, nastaviť oči zápalkami a aspoň desatinu tej najocenejšej televíznej produkcie tohto roka odsledovať.


Kliknite si na oficiálne výsledky hlasovania

<a name=„fb_share“ type=„icon_link“ share_url=„www­.fandom.sk/cla­nok/najlepsi-chlapci-su-zli“ href=„http://­www.facebook.com/sha­rer.php“>Zdieľať na Facebooku Fantázia na Facebooku


14. decembra 2009
Alexandra Pavelková