Na SlavCon 2019 pozýva aj Stanislav Yanevski, filmový Viktor Krum

Stanislav Yanevski - súčasnosť
Viktor a Hermiona
SlavCon prezentácia
SlavCon metlobal
SlavCon Františka Vrbenská
SlavCon tanečnice

V dňoch 26. 4. až 28. 4. sa v priestoroch Fakulty informatiky a informačných technológií (FIIT) STU na Ilkovičovej 2 v Bratislave uskutoční už 13. ročník medzinárodného festivalu SlavCon zameraného na fantasy, sci-fi, históriu, mytológiu a popkultúru. Návštevníci sa počas neho môžu zúčastniť prednášok a workshopov prebiehajúcich paralelne v deviatich programových líniách.


Festival predstaví mnoho zaujímavých hostí. Hlavnou hviezdou tohto ročníka bude Stanislav Yanevski, ktorý vo filmovej ságe o Harry Potterovi stvárnil postavu metlobalového stíhača Viktora Kruma. Herec sa festivale zdrží dva dni a fanúšikovia sa budú mať príležitosť zúčastniť sa panelovej diskusie, autogramiády a niekoľkých ďalších špeciálnych udalostí.

SlavCon tento rok odprezentuje aj úplne novú líniu Future Earth spájajúcu témy ekológie a technológií budúcnosti. V rámci nej sa predstavia rôzne osobnosti, napríklad Petra Slezáková zo Zero Waste Slovakia alebo Petr Novak z Neuroimunolo­gického ústavu SAV. Petra učí ľudí, ako sa dá žiť aj bez produkovania odpadu, Petr je členom popredného svetového tímu skúmajúceho Alzheimerovu chorobu.

Pozvanie prijal aj Michal Domonkoš, hlas Draca Malfoya v slovenskom znení filmov o Harry Potterovi, ktorý na festivale predvedie aj svoju dabingovú školu. Tešiť sa môžete aj na Pavla Soukupa, mladého talentovaného režiséra. Návštevníkom porozpráva o filmovom priemysle na Slovensku a predstaví aj svoj film Lesapán. Medzi prednášajúcimi nebude chýbať ani spisovateľka Františka Vrbenská s prednáškou o svete zbojníkov, či archeologička Veronika Dubcová, ktorá nám priblíži minojskú kultúru v úplne novom svetle.

Návštevníkov dozaista zaujme aj vystúpenie komikov zo skupiny Comedy Dungeon alebo na diskusia s hororovým spisovateľom Markom E. Pochom plnú jadrného a čierneho humoru. O večernú zábavu sa postará a do tanca zahrá kapela Strigôň.

Festival spestruje aj sprievodný program. Na vlastnej koži si môžete vyskúšať metlobal podľa oficiálnych pravidiel Quidditch World Association, navštíviť autentický historický tábor, naučiť sa historické tance, alebo si s Tiborom Puschom, známym pod prezývkou Slovenský Viking, skúsiť výrobu keramiky.

Pod týmto linkom nájdete podrobný program SlavConu 2019.

SlavCon 2019 organizuje OZ Slavcon v spolupráci s FIIT STU za výdatnej podpory občianskych združení Spoločenstvo Tolkiena a Sci-Fi Guide. Na príprave festivalu sa podieľajú dobrovoľníci bez nároku na odmenu. Lístky si môžete do 20. apríla zakúpiť za predpredajové ceny. Pre viac informácií o vstupnom alebo zakúpenie lístkov kliknite na tento link. Ďalšie podrobnosti o festivale nájdete na stránke festivalu SlavCon.


Zdroj: Katarína Vaneková, Festival SlavCon


16. apríla 2019
Fandom SK - PR