Možno budú aj amarouny

Pozvánka do Vedeckej cukrárne

Albert Einstein

Kde je kolíska pozemského života? Dokedy máme ešte čakať na prvého Data či majorku Motoko? Budú už ďalšie generácie ľudstva geneticky vylepšené? Na čo sa nám zíde penový hliník?

Šteklia vás v hlave podobné otázky? Ľahká pomoc – odpovede prináša Národné centrum pre popularizáciu vedy a techniky.

A to vo Vedeckej cukrárni, ktorá prebieha raz mesačne v Centre vedeckotechnických informácií SR, Lamačská cesta 8/A, Bratislava, v kongresovej sále na druhom poschodí.

Vo Vedeckej cukrárni sa môžete stretnúť s poprednými slovenskými a zahraničnými vedcami, vypočuť si ich prednášky a prediskutovať s nimi všetko, čo by ste chceli o danej problematike vedieť. Cukráreň je určená mládeži od 12 do 20 rokov a ich pedagógom a vydebatovať sa tu môžete 90 minút. Kto doterajšie prednášky nestihol, môže si niektoré z nich stiahnuť priamo zo stránky Vedeckej cukrárne, kde sa dozviete aj ďalšie podrobnosti.

Aby vedychtivá mládež neutrpela počas prednášky šokom z podvýživy, podáva sa, ako sa na cukráreň patrí, aj malé občerstvenie. Pokiaľ vám teda nezáleží iba na tom, kto dnes vyhrá v hokeji a s akým mobilom najviac ohúrite spolužiakov, príďte si dať niečo sladké, horké či štipľavé podľa vlastnej chuti. A dávajte pozor, kto si objedná populárne želé z budúcnosti…


11. marca 2009
Fandom SK - PR