Martinus Cena Fantázie 2020 vyhlási víťazov z obrátenej pyramídy

Socha - CEFA (Warhol)

Je dobojované. V predvečer Sviatku všetkých svätých sa rozhodlo o víťazovi poviedkovej súťaže Martinus Cena Fantázie 2020. Výsledky sa dozvieme 11. novembra 2020 vo vysielaní Rádia Devín, mediálneho partnera súťaže.


Sedem mesiacov hľadali, hodnotili a napokon hlasovali za najlepšie poviedky slovenskej fantastiky, najprv porotcovia, neskôr čitatelia. Na tejto ceste organizátorov sprevádzali ich partneri – generálny partner Martinus, Eset, ktorý vyberal najlepšiu sci-fi poviedku, Artis Omnis, ktoré zas zhodnotilo hororové poviedkové vody, a Bibliotéka, ktorej priestory tento rok, bohužiaľ, nemožno spoločne navštíviť. Putovanie sa v novembri blíži k odhaleniu mena víťaza a k vydaniu zbierky Fantázia 2020, na ktorú netrpezlivo čaká nejeden fanúšik žánrov fantasy, sci-fi a horor.

Hlasovanie poviedkovej súťaže Martinus Cena Fantázie 2020 bolo ukončené 31. októbra 2020. „Celý osemnásty ročník súťaže je poznamenaný koronakrízou. Do poslednej chvíle sme verili, že pandémia nezasiahne plánované vyhlasovanie výsledkov, nanešťastie, opak je pravdou,“ vysvetľuje organizátor Ivan Aľakša. Ďalej dodáva: „Rozhodli sme sa, že odovzdávanie cien nebudeme presúvať na neurčito. O víťazovi je rozhodnuté a jeho meno sa dozviete v stredu 11. novembra 2020 o 17.00 na frekvenciách Rádia Devín v živom prenose.“

Z obrátenej pyramídy sa vám počas vyhlasovania ocenení bude prihovárať moderátorka a zároveň porotkyňa 18. ročníka súťaže Zuzana Belková spolu s hlavnou porotou súťaže a s organizátormi z OZ Fantázia a OZ Multiverzum. Môžete sa teda tešiť na Janu Plauchovú, ktorá tento rok bola v súťaži blogujúcou porotkyňou, Andreu Harmanovú z vydavateľstva Artis Omnis, moderátora a stand-up komika Tomáša Hudáka aj estetika Martina Boszoráda. Samozrejme, všetko v súlade s aktuálnymi bezpečnostnými pokynmi a opatreniami. Zažite tak spolu organizátormi napätie z vyhlasovania víťazov a vypočujte si názor poroty na tento ročník súťaže Martinus Cena Fantázie.


Aktuálne informácie môžete získať aj z facebookovskej stránky udalosti.


7. novembra 2020
Fandom SK - PR
Zdroj informácií