Literárny workshop Fantázie

Časopis Fantázia a Slovenské centrum PEN vás pozývajú na 2. Večer slovenskej fantastiky spojený s literárnym workshopom pre autorov sci-fi, fantasy a hororu, ktorý sa uskutoční v piatok 7. februára 2003 o 17,00 h. v Klube spisovateľov na Laurinskej ulici č. 2 v Bratislave. Podujatie je prístupné bezplatne širokej verejnosti, zaujímajúcej sa o súčasnú slovenskú literárnu tvorbu v oblasti fantastiky.

Ústrednou témou druhého Večera slovenskej fantastiky pod vedením Martina Králika z časopisu Fantázia budú poviedkové súťaže a súčasná slovenská fantastická poviedka. V rámci programu porozpráva predseda Slovenského syndikátu autorov fantastiky PhDr. Ondrej Herec o skúsenostiach s najrenomovanejšou slovenskou sci-fi literárnou súťažou Cena Gustáva Reussa. Po ňom sa predstaví porota novej poviedkovej súťaže \„Raketa\“ a následne literárny vedec a kritik Viliam Marčok prednesie účastníkom svoju predstavu kritérií, ktoré by mala spĺňať kvalitná súčasná poviedka. Program bude pokračovať literárnym workshopom.

Poviedky v rámci workshopu budú formou diskusie rozoberané porotcami literárnej súťaže Cena Gustáva Reussa, poviedkovej súťaže Raketa, zástupcami časopisu Fantázia, finalistami najvýznamnejších slovenských a českých literárnych súťaží so zameraním na fantastiku a zástupcami Slovenského centra PEN. Najlepší autori z literárneho workshopu majú zaručené publikovanie na stránkach jediného slovenského sci-fi a fantasy časopisu Fantázia.

Účasť na workshope je voľná, hodnotia sa už dopredu vybrané poviedky, posudok na svoju poviedku však získa každý účastník workshopu buď na mieste, alebo po dohode iným spôsobom (poštou, mailom).


5. februára 2003
Fandompress