Kriedou alebo mečom? Podporte kritické myslenie na školách

Podporte knihu Jána Gálika Kriedou alebo mečom, ktorá nie je len o drakoch a mágii, ale chce riešiť aj vážne veci, podporovať kritické myslenie, a pritom si zachovať pútavosť a akčnosť.



O čom kniha bude?

Spoločnosť čelí silnejúcej vlne násilností a šikany v radoch školopovinných detí. Riešenie vidí v zriadení Novej pedagogickej fakulty, ktorej absolventi majú pomocou nových pedagogických metód zabrániť narastajúcim incidentom. Jedným z nich je aj Michael – nastupuje ako učiteľ do školy kdesi na strednom Slovensku. Kedysi bol sám jej žiakom a zároveň jeden z preživších vražedného besnenia, ktoré sa tam pred rokmi odohralo. Je ozbrojený mečom a nožom, na svojej strane má zákony aj bojový výcvik. Jeho poslaním je nastoliť poriadok a disciplínu, a to za každú cenu…

Autor knihy Janko Gálik vie z vlastnej skúsenosti, o čom píše, a vie, ako to napísať, keďže je dlhoročný učiteľ a talentovaný spisovateľ s osobitým a príťažlivým jazykom.

Kniha Kriedou alebo mečom bude súčasťou knižného balíčka kritického myslenia, ktorý budeme distribuovať na základné a stredné školy v rozsahu, aký nám umožní vaša pomoc a naše ekonomické možnosti. Obsahom knižného balíčka kritického myslenia budú aj ďalšie publikácie z nášho vydavateľstva: Lovci šarlatánov: Príručka zdravého rozumu a Pandémia hoaxov.


Knihu Kriedou alebo mečom môžete podporiť aj vy, ak kliknete na tento link



Kto je Ján Gálik?

Ján Gálik (1976) je vyštudovaný učiteľ matematiky a telesnej výchovy a tomuto povolaniu je verný už takmer dvadsať rokov. Popri tom sa venuje písaniu fantastických príbehov. Za svoju tvorbu získal množstvo ocenení v rôznych žánrových súťažiach. Jeho poviedky boli súčasťou viacerých knižných publikácií (napr. antológia Čas hrdinov II) a v roku 2021 debutoval fantasy románom Odvrhnutí (obe vyšli v Artis Omnis).



Viac podrobností sa dozviete na stránke projektu


13. októbra 2022
Fandom SK - PR
Zdroj informácií