Knihy nezdražia!

Z bratislavského kníhkupectva Brloh došla pozitívna správa: napriek zvýšeniu sadzby DPH na 19% sa ceny v kníhkupectve NEMENIA. To však nie je všetko. Internetoví surferi si určite všimli nový design stránky Brlohu, jeho dolaďovanie stále pokračuje a návrhmi môže prispieť každý. V plánoch kníhkupectva je zriadiť aj virtuálny predaj „z druhej ruky“.

V minulosti sa už v „kamennom“ Brlohu vystriedalo na autogramiádach, besedách a čítačkách niekoľko spisovateľov a prekladateľov (Honza Kantůrek, Jiří Kulhánek, Jenny Nowak, Saša Pavelková, Ďuro Červenák…) a Brloh v tomto trende chce pokračovať. Ako prvý by mohol pozvanie prijať Andrzej Sapkowski (tak držte palce, aby pozvanie prijal a mohol sa uvolniť od záverečných prác na knihe Veža bláznov 2). „Na radare“ je vraj tiež W. King, ktorého termíny sa doteraz nikdy nepodarilo skĺbiť s termínom Istroconov, takže sa hádam podarí zorganizovať aspoň malý výjazd za slovenskými fanúšikmi Warhammeru do Brlohu. V rebríčku predajnosti kníh za rok 2003 sa knihy T. Pratchetta objavili okrem prvej priečky hneď niekoľkokrát. Aj z toho dôvodu sa Pratchettisti môžu tešiť na zopár Plochozemských stretnutí podobných tým zahraničným. A ktovie, možno na niektoré z nich raz zablúdi aj sám Veľký Terry.

Aj my sa chystáme do EU a tak snáď v roku 2004 zablýska na lepšie časy aj fanúšikom komiksov a dostupnosť ich hrdinov v Brloh-u by mohla byť o čosi lepšia než minulé roky.

Niektorí z vás si iste povšimli, že fantasy & sci-fi literatúra sa objavila aj na iných miestach po Slovensku ako bolo doteraz zvykom. Konečne! A treba povedať, že v tom má prsty kníhkupectvo Brloh. Koncom roku totiž začali „fušovať“ aj do distribúcie kníh a preto, ak vo vašom meste u vášho obľúbeného kníhkupca tento typ literatúry chýba, nebojte sa ho otravovať dovtedy kým do Brlohu nezavolá. Alebo ak sa náhodou medzi vami nájde niekto, kto vlastní www stánku a chce sa stať webpartnerom, neváhajte kontaktovať Brloh.


8. januára 2004
Fandompress