Knihomoli všetkých krajín, spojte sa!

burza kníh

Áno, vy, zúženými štrbinkami očí sliepňajúci, napriek zákazu rodičov pri svetle baterky pod perinou, vy, ktorých pravých domovom je knižnica, neohrození morskí vlci brázdiaci kníhkupectvá a antikvariáty, priamo uprostred VÁŠHO mesiaca máte jedinečnú možnosť a príležitosť obohatiť svoju zbierku, zbaviť sa omylom kúpeného alebo jednoducho ukojiť svoju túžbu po spoločenstve najctihodnejšom.

Nie nemýľte sa, nejde o spoločenstvo prsteňa, lež o súručenstvo papierových listov vzájomne väzbou zviazaných a rečou písmeniek sa vám prihovárajúcich, o jedinečné súručenstvo KNÍH, zhromaždivších sa a zhromaždených dňa 13.3.2003 od 9.00 hod do 12 00.hod v priestoroch Osvetového strediska Makovického 4 na burze titulov z oblasti vedeckej fantastiky, fantasy a hororu.

Organizátorom akcie je sf klub Planéta Opíc, členov ktorého môžete stretnúť každý utorok a štvrtok v priestoroch pohostinstva Smíchovská Perla.

Bližšie informácie získate kontaktom na e-mailovej adrese fujpocitac@pobox.sk

Paralelne s burzou bude prebiehať autogramiáda popredných slovenských autorov tohto žánra. Príďte a neoľutujete – uvidíte, čo ste ešte nevideli, pretože ste nevedeli, že sa to vidieť dá – kopec skvelých kníh a ľudí na jednej kope!!!

Ako na burzu (orientačný dodatok pre menej zorientovaných)

  1. Nastúpite na električku č. 2, 4, 6
  2. Vystúpite na zastávke ,,Pollus.\"
  3. Prejdete cez cestu (Vajnorská ulica) oproti Pollusu
  4. Vnoríte sa do útrob ulice zvanej Riazanskou. Riazaň bola jedným z najvýznačnejších miest a kniežatstiev stredovekej Rusi, na zmienenej ulici však nenájdete stepnú trávu, ale asfalt, ktorým pôjdete a pôjdete odvážne ako bohatier až po
  5. Prvú odbočku, ktorou by mala byť Makovického ulica.
  6. Hľadáte dom označený číslom 4.
  7. Nájdete, vojdete, dve knižky predáte, desať kúpite a tým nás veľmi potešíte. Ale aj seba – ako pri čítaní uvidíte.

Takže bibliofili a bibliomani, fanúškovia a fanúšky, hor sa!


5. februára 2004
Miloš Ferko