Kam kráča Fantázia?

Do tlačiarne!

Áno, je to tak, Fantázia č. 23 je už v tlačiarni, kde si hovie na tlačiarenskom stroji a teší sa, ako budete hladiť jej 80 nadupaných strán… A je sa na čo tešiť.

Súťaž Poviedka o tisícku mala v druhom kole tému Mars a táto planéta kraľuje aj Fantázii 23. Prečítate si prvú várku poviedok z tejto súťaže (Jedinák, Sedlár, sestry Lukačovičové), marsovskou tematikou prispel aj Kevin J. Anderson a Anton Stiffel. Okrem toho galéria Fantázie predstavuje skvelého Rona Millera, ktorého digitálne maľby sľubujú nadpozemský zážitok a poznáte ho aj ako autora koncepčných malieb k filmom Total Recall a Duna. Práve o Dune sme sa aj s Ronom Millerom pozhovárali a prezradil nám svoj názor, že \„Duna by potrebovala zostrihať nanovo\“…

Ale nielen Marsom je scifista živý. Samozrejme vo Fantázii dokončíme aj načatú Lokiho záležitosť, teda poviedku Arthura Szrejtera. A prečítať si môžete aj úryvok zo slovenského prekladu knihy Terryho Pratchetta Iba ty môžeš zachrániť ľudstvo.

Kto chce vedieť, či si herec Michael Sheard zahrá \„svojho\“, teda Ozzelovho otca v trojke Hviezdnych vojen, nemôže si nechať ujsť rozhovor s týmto skvelým hosťom Istroconu HP 2002. Kto nebol, môže si prečítať aj reportáže z tohto festivalu, pozrieť fotky a dozvedieť sa aj pár pikošiek.

Pravdaže Fantázia bez tradičných rubrík nemôže byť Fantáziou, ale sú tu aj novinky. Prvou je obnovená rubrika počítačových hier, druhou komiksová rubrika a treťou je Madmaxonov kútik. Chcete vedieť čím žije, čo sa mu páči, čo počúva MadMaxon? Tak listujte a čítajte! Ozaj… a vrátila sa aj Hrmavica v plnej kráse, takže hor sa do písania poviedok ak znesiete tvrdú Hromovladovu kritiku.

Osemdesiat strán je stále málo, tešte sa na filmové (ak si myslíte, že máme jednotný názor na Minority report, tak sa mýlite) a knižné recenzie a kto už nevie vydržať, dozvie sa aj o čom bude nový Holdstock.

Kam kráča Fantázia, si môže každý odpovedať sám – už len tým, že si ju vôbec stále ešte môže vziať do rúk, prečítať a tešiť sa na ďalšie číslo. A dokonca – môže ju aj spoluvytvárať!


8. októbra 2002
Ivan Aľakša