JEEPERS CREEPERS - krvilačných bubákov nikdy nie je dosť

Nevedno, či je to démon, diabol alebo len nejaké hladné monštrum z dávnych vekov – vekov zla. Isté je len to, že tá Vec vás nikdy neprestane prenasledovať… Úspešný horor Jeepers Creepers (v USA uvádzaný pod vtipným sloganom „Čo ťa žerie?“) sa konečne dobrodil kalužami teenagerskej krvi aj na plátna slovenských kín. Premiéra je ohlásená na 11. apríla. Na čo sa môžeme tešiť?

Súrodenci Darry a Trish cestujú autom domov za rodičmi. Cesta cez takmer ľudoprázdnu centrálnu Ameriku je nudná a nezáživná, ale len do chvíle, kým sa z neznáma nevyrúti starý, zablatený nákladiak. V plnej rýchlosti naráža do ich auta, potom sa ich snaží predbehnúť a vytlačiť z cesty, čo sa mu ľahko podarí. Vystrašený pár sa chvíľu spamätáva zo šoku, no potom pokračuje v ceste. Vidiek je nakoniec plný čudákov a poznávacia značka B-EATING-U nebezpečného nákladiaku to len potvrdzuje.

O pár kilometrov ďalej si Darry a Trish všimnú starý polozbúraný kostol, pri ktorom B-EATING-U parkuje. Okolo neho sa pohybuje čudesná vysoká postava v širokom klobúku a dlhom plášti. Súrodenci so zatajených dychom pozorujú, ako vodič nákladiaku vyťahuje z korby niečo, čo z diaľky pripomína ľudské telo zabalené v plachte, a hádže to do veľkej otvorenej rúry vedúcej do podzemia kostola. Vodič dokončí svoju prácu a zasadne späť za volant. Po ďalšej divokej automobilovej naháňačke sa Darry rozhodne do kostola vrátiť. Patricii sa to nezdá byť ktovieako dobrý nápad. A má pravdu – napínavá naháňačka v temnotách začína…

Jeepers Creepers je nízkorozpočtový (10 mil. dolárov) film produkčnej spoločnosti Francisa Forda Coppolu American Zoetrope, ktorá stojí za takými filmami ako Dracula, Frankenstein, Ospalá diera či televízny Odyseus. V réžii Victora Silvu sa v hlavnej úlohe predstaví Gina Philips, ktorú si môžete pamätať ako mladú, atraktívnu Billyho sekretárku v seriáli Ally McBealová. Trailer je skutočne strašidelný (v tom najlepšom slova zmysle), kritiky zhovievavé, a priaznivci plnotučných béčkových hororov sa určite majú na čo tešiť. V amerických kinách sa film stretol so značným komerčným ohlasom, takže v súčasnosti sa už pripravuje Jeepers Creepers 2: Like a Bat Out of Hell (v ktorom to ústredný pažravec Creeper rozbehne vo väčšom a namiesto auta s dvomi súrodencami si postriehne na autobus plný basketbalistov a roztlieskávačiek).

Za informácie ďakujeme spoločnosti Continental film s. r. o. &nbsp Michal Jedinák


14. marca 2002
Fandom SK - PR