Jana Plauchová vás uvedie do teórie chaosu

Uvod do teorie chaosu - obalka

Tesne pred koncom roka prichádza na trh ďalšia novinka z vydavateľstva Artis Omnis napínavý sci-fi román Úvod do teórie chaosu od Jany Plauchovej. Na čo sa priaznivci vedeckej fantastiky môžu v tejto knihe tešiť?


Anotácia

Príbeh o sile ľudského strachu, sebaklamoch a fóbiách. Ale aj o nevyčerpateľných možnostiach, výskume a zahrávaní sa s vesmírom.

Peter „Pete“ Murray je teoretik hĺbkového prežitia. Hoci zachránil z havarovaných ponoriek už mnoho ľudí, sám sa do hlbín oceánu nikdy nepozrel. Má z nich totiž panickú hrôzu. A potom to príde. Prípad, aký doteraz nemal. Jedinečný. Obostretý tajomstvom. Čím ďalej, tým spletitejší. Prípad, v ktorom ide o viac než životy posádky. Pete musí bojovať nielen s časom, ale aj so svojím strachom. Ten však medzičasom prerástol do nepredstaviteľných rozmerov. No rovnako nepredstaviteľné je to, čo nastane, ak Pete zlyhá…


Ukážka

Petea pokropili prvé kvapky. Zmocnil sa ho únikový reflex, ale ten prekvapivo rýchlo povolil. Sila z nôh odtiekla a namiesto bezhlavého behu sa zmohol len na krok dozadu. Des vystriedala ľahostajnosť, takmer malátnosť a nevýrazné odmietanie. Toto zažil už niekoľkokrát predtým a stále je nažive. Načo sa teda namáhať? Zdalo sa mu, že konečne niečo pochopil: nebezpečenstvo nie je skutočné. Ak neunikne, prežije. Vždy prežil.

Potom si ale spomenul, ako draho bolo toto prežitie zaplatené – vnemami čistej a nefalšovanej hrôzy sprevádzajúcej všetky umierania. Nech sa už dialo čokoľvek, smrť bola zakaždým dostatočne ozajstná na to, aby sa oplatilo pred ňou utekať. A nevedel ani to, ako dlho je aj za predpokladu vlastnej nesmrteľnosti schopný znášať neustály strach, bolesť, vybičovanie nervovej sústavy až do krajnosti. Možno svoju smrť prekoná, aj keď tu zostane stáť, ale jeho psychika to donekonečna zvládať nebude. Toto uvedomenie stačilo, aby sa zvrtol a v silnom prúde sa rozbehol chodbou.

Unikal pred šialenstvom.


O autorke

Jana Plauchová (1987) pochádza z Banskej Bystrice. Odmalička ju fascinoval vesmír a prírodné vedy. V roku 2012 jej vyšiel prvý román Nula kelvinov s podtitulom Ja neexistujem, ty neexistuješ. V roku 2014 nasledoval sci-fi triler Večnosť omylov a zastúpenie má autorka aj v antológii slovenskej sci-fi Dotyky budúcnosti. Žije v Žiari nad Hronom, kde pôsobí ako odborná pracovníčka Krajskej hvezdárne a planetária Maximiliána Hella. Pre laikov i odbornú verejnosť prednáša o tragédii raketoplánu Columbia, témou jej prednášok je aj otázka existencie mimozemského života.

Knihu Úvod do teórie chaosu si môžete objednať napríklad v Martinuse momentálne s 15-percentnou zľavou, pre podrobnosti kliknite na tento link


Podrobnosti o knihe

Názov: Úvod do teórie chaosu
Žáner: sci-fi triler s prvkami hororu
Autorka: Jana Plauchová
Vydavateľstvo: Artis Omnis, ed. Margo
Rok vydania: 2016
Počet strán: 432
Väzba: tvrdá bez prebalu
ISBN 978–80–89718–82–5


29. novembra 2016
Fandom SK - PR