HRAtislava je víkend plný hier

hratislava2009

Objavili sme a ponúkame jednu z odlišných alternatív zábavy spojenej s osobným kontaktom – moderné stolné spoločenské hry. Podarilo sa nám rozbehnúť množstvo akcií popularizujúcich túto voľnočasovú aktivitu (hrania na rôznych akciách ako Bibliotéka, Istrocon, Prešporkovo, pravidelné kluby hier v Bratislave a iných mestách, ako aj krúžky hier na školách a centrách voľného času). Inšpirovaní kolegami z Rakúska a Čiech by sme však radi začali aj tradíciu veľkej hernej akcie v meste. Preto HRAtislava.

V spolupráci s hernými klubmi, rakúskym múzeom hier a sponzormi by sme radi vytvorili víkendový priestor pre mladých ľudí a rodiny, v rámci ktorého by si mohli zahrať hry od výmyslu sveta (predbežne okolo 300 druhov hier – strategických, logických, zábavných, postrehových, hlavolamov, kooperatívnych,…). O predstavovanie týchto hier sa budú starať dobrovoľníci z klubov hier, hry samotné budú zapožičané iHRYskom, klubmi, sponzormi a rakúskym múzeom hier.

HRAtislava sa bude odohrávať v priestoroch gymnázia Spojenej školy na Novohradskej ulici (gymnázium Jura Hronca), je naplánovaná na dni 5. – 6. decembra 2009. Hrať sa bude celý víkend – od dopoludnia až do neskorého večera. Priestor dostanú detské hry, rodinné hry, párty hry, bojové hry, hlavolamy a abstraktné hry, hry na postreh, či hry na prvého…

Vstup bude spoplatnený, avšak chceme nájsť rozumnú mieru medzi prístupnosťou a teda čo najnižšou cenou a aspoň symbolickým vyjadrením hodnoty hier a hrania (čo je dôvod, pre ktorý akciu nechceme spraviť s voľným vstupom).

Okrem ponuky pre našincov nevídanej palety hier chystáme ako jednu z hlavných aktivít tombolu. Nazývame ju aktivitou, pretože sa jej bude môcť zúčastniť každý z návštevníkov HRAtislavy, ktorý si zahrá (vyskúša) aspoň tri rôzne hry, tri hry rôznych oblastí či vydavateľov. Za tieto zahrania dostane na vstupenku rôzne zábavné pečiatky, po ich získaní ju pri odchode bude môcť vložiť do losovania. Radi by sme takto motivovali ľudí k spoznaniu pestrosti herného sveta.

Pozývame aj vás. Jednak prísť sa zahrať a zabaviť. A aj k spolupráci – dajte o akcii vedieť ďalej, podporte ju a prípadne nás kontaktujte, možno nájdeme spôsob, ako spolupracovať už­šie.

<a name=„fb_share“ type=„icon_link“ share_url=„www­.fandom.sk/cla­nok/hratislava-je-vikend-plny-hier“ href=„http://­www.facebook.com/sha­rer.php“>Zdieľať na Facebooku Fantázia na Facebooku


1. decembra 2009
Fandom SK - PR