Hra Velryby ničí svět na Štartovači

Velryby nici svet - hra

Začiatkom júna bola spustená crowdfundingová kampaň k rýchlej stolovej hre Velryby ničí svět na štartovači. Jej hlavnými prednosťami sú pomerne jednoduchá pravidlá, krátky herný čas, veľmi pekné ilustrácie, nízka cena a humorná zložka. Hra sa dá objednať aj Slovensko, v takom prípade však záujemcovia nemajú nárok na poštovné zadarmo a musia k celkovej sume pridať cca 100 Kč (viac informácií na štartovači).

O hre:

Ide o „doskovku“ pre 2 – 4 hráčov s kvalitnými komponentmi (žetóny, doska, vlastné kocky). Ilustrované karty v štyroch farbách predstavujú mestá, ktoré sa veľryby (hráči) snažia ničiť. Dosiahnu to dvoma spôsobmi – zaplatením príslušného počtu daných surovín alebo šikovnou manipuláciou s kartami na hernej doske. Na začiatku každého ťahu totiž hráč hádže dvoma kockami (ručne vyrábané s unikátnymi symbolmi) a následne sa snaží vymyslieť čo najvýhodnejšiu stratégiu. Kocku môže využiť buď k zisku surovín, alebo spolu so surovinami pre pohyb karty po hernom pláne.

Video: Ako sa hrá Velryby ničí svět

Každá karta má na sebe znázornené, ktoré suroviny sú potrebné na jej zničenie a ako treba splniť podmienku pre zničenie pohybom. Hráč hľadá najvýhodnejší variant a samozrejme sa snaží zničiť čo najviac kariet v jednom ťahu. Hoci sa to na prvý pohľad nezdá, hra umožňuje veľké množstvo variácií a neexistuje jedna víťazná stratégia. Neustále sa totiž musí reagovať na kocky a zároveň rozloženie kariet na hernom pláne. Zdržanlivosť v jednom kole s trochou predvídania môže znamenať aj zničenie všetkých štyroch kariet v kole nasledujúcom.

Hra nielen pekne vyzerá, ale skvele sa aj hrá, čo potvrdzuje rad testerov. Ak máte záujem o osobné predstavenie hry, je možné si dohodnúť stretnutie v Prahe.

Viac informácií o hre a o kampani nájdete na webe Velryby ničí svět.


22. júna 2017
Fandom SK - PR