HERNÁ ZÁBAVA V PLNOM PRÚDE

COMICS SALÓN 2007

Vrámci medzinárodného festivalu Comics Salón 2007 sa uskutoční veľká herná sekcia vrámci podsekcie Games Salón.

Bohatý program ponúkne oficíalny turnaj Majstrovstvá Slovenska v PlayStation 2007, Majstrovstvá Slovenska v Xbox 360, PC Cup, PSP Challenge a Miniturnaje. Ďalej predstavíme najnovšie hry na PC, Xbox 360, PS2, PS3 a PSP,z ktorých budú k dispozícií niektoré nevydané novinky aj na voľné hranie

Odohrajú sa premiéry rôznych herných titulov ako je Halo 3, The Witcher a novinky na zimu s PlayStation 3.

Okrem hrania odznejú odborné prednášky a besedy s hernými teoretikmi a vývojármi na tému hier a ich jednotlivých aspektov.

Súčastou hier bude aj chillout room s hrami Dance Dance Revolution, Buzz, Singstar a Eyetoy vrátane Majtrovstiev Slovenska v DDR.

Program turnajov:

Majstrovstvá Slovenska v PlayStation – Tekken 5, Soul Calibur 3 , Gran Turismo HD, Motorstorm, ATV Offroad Fury

Majstrovstvá Slovenska v Xbox 360 – Gears of War, Forza Motorsport 2, Dead or Alive 4

PC Cup – Need for Speed: Carbon , Command & Conquer 3 a Counter Strike.

PSP Challenge – Tekken:DR a Wipeout:Pulse

MiniTurnaje – Dance Dance Revolution, Buzz, SingStar, Eyetoy, This Is Football

Pre priaznivcov stolových a kartových hier nebude chýbať turnaj Hráč roka MTG, Majstrovstvá Slovenska v VTES, turnaj Yu-Gi-Oh a Pokemon a World of Warcraft. Nájdete aj voľné hranie a učenie kartových hier Magic: The Gathering, Vampire, YuGiOh, Pokemon atď. Zo stolových hier bude Warhammer, Samurai, Carcassone, Osadníci z Katanu, GO, Shogi a mnoho ďalších.

Registrovať na turnaje sa dá na mieste alebo na oficiálnej stránke www.comics-salon.sk

Detaily: IstroCON 2007 a Comics Salón 2007 sa uskutočnia v dňoch 14. až 16. septembra 2007 v priestoroch SÚZA na Drotárskej Ceste 46 v Bratislave. Začne sa v piatok (14.9.) od 12.00 a skončí v nedeľu (16.9.) o 19.00.

IstroCON 2007 je 20. ročník medzinárodneho festivalu filmov, scifi, fantasy, hororu a spoločenských hier.

Comics Salón 2007 je 4. ročník medzinárodneho festivalu komiksu, anime, japonskej kultúry a počitačových hier a všetkých elementov dobrej zábavy.

Aktuálny ročník oboch festivalov opäť organizuje nezisková organizácia OZ AnimeCrew, v spolupráci s GamesWEB.SK, OZ Fantázia a ďalšimi partnermi za účelom priblíženia fenómenu pop-kultúry širšiemu publiku na Slovensku. Festival Comics Salón 2007 je opäť poriadaný pod záštitou Japonského veľvyslanectva.

Minulý ročník festivalu Comics Salón 2006 v priebehu troch dní navštívilo neuveriteľných 3.252 návštevníkov a tak sa tento rok usporiadatelia rozhodli festival rozšíriť o ďalśie 2 sály na 14 paralených programov, o ktoré sa bude deliť so sesterským festivalom IstroCON 2007.


3. septembra 2007
Fandom SK - PR