Harry Potter a Polovičný princ

harry-potter6-preview1
harry-potter6-preview2
harry-potter6-preview3
harry-potter6-preview4
harry-potter6-preview5

Smrťožrúti povzbudení návratom Lorda Voldemorta spôsobujú chaos nielen vo svete čarodejníkov, ale ničia aj svet Muklov. Rokfort viac nie je tým bezpečným miestom, ktorým býval. Harry má pocit, že nebezpečenstvo tkvie priamo v hrade, no Dumbledore ho neustále pripravuje na neodvratne sa blížiaci rozhodujúci súboj. Harry mu má pomôcť odhaliť kľúč k Voldemortovej obrane – musí nájsť cestu k informácii, ktorú má len bývalý rokfortský profesor elixírov Horace Slughorn. Dumbledore sa teda rozhodne svojho starého kolegu trochu zmanipulovať a presvedčiť ho, aby sa vrátil do školy. Lákadlom mu má byť prísľub vyššieho platu, väčšia kancelária a hlavne príležitosť učiť slávneho Harryho Pottera.

Medzi hradbami sa však deje všeličo a hormóny dospievajúcich čarodejníkov a čarodejníčok sa búria jedna radosť. Harryho dlhodobé priateľstvo s Ginny Weasleyovou začne prerastať do niečoho hlbšieho, z čoho však nemá radosť ani Ginnin priateľ Dean Thomas a už vôbec nie jej veľký brat Ron. Ron má však dosť problémov aj sám so sebou. Lavender Brownová mu svoju náklonnosť vyjadruje pri každej príležitosti, čím privádza Hermionu zožieranú žiarlivosťou no plne odhodlanou svoje city skrývať k šialenstvu. Krabička čokoládok plnených jedom lásky v nesprávnych rukách však všetko zmení. Napriek tomu, že romániky po celej škole prekvitajú, jeden študent zostáva mimo toho všetkého, pretože musí myslieť na dôležitejšie veci. Je rozhodnutý po sebe zanechať stopu, hoci aj temnú. Láska je všade naokolo, je ňou presýtené ovzdušie, no schyľuje sa k tragédii, po ktorej Rokfort nebude už nikdy viac ako predtým.

David Yates, ktorý režíroval letný hit roku 2007 ++„Harry Potter a Fénixov Rád“++ sa podujal aj na réžiu šiesteho pokračovania megaúspešnej série „Harry Potter a Polovičný princ“. Producentami filmu sú David Heyman – ktorý produkoval všetky filmy zo série a David Barron. Scenárista Steve Kloves, ktorý napísal prvé štyri pokračovania tejto značky pracoval aj na šiestom diele. Lionel Wilgram pracoval na poste výkonného producenta a John Trehy bol koproducentom fil­mu.

V hlavných úlohách mladých čarodejníkov Harryho Pottera, Rona Weasleyho a Hermiony Grangerovej sa opäť ukážu Daniel Radcliffe, Ruper Grint a Emma Watsonová.

Svoje postavy si zopakujú aj Helena Bonham Carterová ako Bellatrix Lestrangeová, Robbie Coltrane ako Rubeus Hagrid, Warwick Davis sa objaví v úlohe Profesora Filiusa Flitwicka, Michael Gambon ako Profesor Albus Dumbledore, Alan Rickman ako Profesor Severus Snape, Maggie Smithová ako Profesorka Minerva McGonagallová a Julia Waltersová ako Molly Weasleyová.

Znovu sa objavia aj mnohé mladé tváre ako Tom Felton v postave Harryho dlhoročného nepriateľa Draca Malfoya, Evanna Lynchová ako Luna Lovegoodová a Bonnie Wrightová opäť stvárni Ginni Weasleyovú, najmladšiu z weasleyovské­ho klanu.

Po prvý krát sa objavia držiteľ Academy Award Jim Broadbent v postave Horacea Slughorna a držiteľka ceny BAFTA Helen McCroryová ako Narcissa Malfoyová. Vo filme sa objaví aj mnoho nových mladých tvárí.


15. júla 2009
Fandom SK - PR