Haiku na stredu 8.

haiku.png

Dnes sme pre čitateľov pripravili hádanku priam pekelne ťažkú: V troch haiku sa skrývajú názvy troch filmov alebo televíznych projektov, ktoré spája jeden fakt: Vo všetkých troch hrala tá istá herečka. Vašou úlohou nebude uhádnuť názvy filmov alebo seriálov, ale meno tejto herečky. V tomto kole teda víťazí ten čitateľ, ktorý správne meno vpíše do komentárov ako prvý. Názvy audiovizuálnych diel môže pre ostatných napísať ako vysvetľujúci bonus :)


1.

Polnočný plavec

s tou najhoršou povesťou

vás však zachráni.


2.

Cestovatelia,

ktorí vstúpia do kruhu,

musia byť štyria.


3.

Červiaci nielen

pozemskí odhaliť chcú

tajomstvo diery.


Svoje odpovede píšte priamo do komentárov. Nezabudnite, že rozhoduje aj čas správnej odpovede. Kto bude mať najviac správnych odpovedí počas troch mesiacov, získa knižnú odmenu a nehynúcu slávu.

Ak máte nápady na svoje vlastné haiku, posielajte ich na adresu alexandra.pavelkova@gmail.com.

Pre tých, ktorí stále netušia, ako to vyzerá, odporúčame tento návod na haiku.

Zdieľať Fantázia na Facebooku


14. apríla 2010
Alexandra Pavelková