Fantázia č. 21 je tu!

Viacej dobrých poviedok, zaujímavá a kvalitná publicistika… Keď sa začítate do Fantázie 21, už ju nepustíte z rúk. Tri mesiace príprav sa prejavili na kvalite jediného slovenského sci-fi a fantasy magazínu. A že kedy? No – prvý aprílový týždeň! To nie je prvý apríl, to je FANTÁZIA!

PUBLICISTIKA: Úvodník – Michal Jedinák: \„O bláznoch\“, Rozhovor s Jozefom Girovským, autorom zbierky Zubaté slnko, Rozhovor s Petrom Uličným, jedným zo zakladateľov fandomu na Slovensku, Ako si viedla slovenská fantastika v roku 2001?, Krstil knihu slnečnicou, Ako sa skončia Miešanci?, Pointy zo žumpy, alebo príliš otrepaný rebríček, Spevy vzdialenej zeme.

RUBRIKY: Fantastický antikvariát: Miloš Ferko: \„Anglický lord a prízraky stredoveku\“, Hlas hrobky: Nosfer Arthur: \„Hovory o Horrore\“, Technické a technologické prehmaty v SF: Anton Stiffel: \„O chodení po strope…\“, Záhadné Slovensko: Dr. Miloš Jesenský: \„Čarodejnícke procesy na Slovensku\“, Workshop: \„Detská SF\“, Keď zuní oceľ: Dušan Fabian: \„Horor v heavy metale\“.

POVIEDKY: Lord Dunsany: \„Jesenný kriket\“, Zuska Minichová: \„Niečo do zbierky\“, Peter Uličný: \„Suspiria de profundis\“ (Víťazná poviedka súťaže O pohár Eddieho Kriegla 2001), Martin Koutný: \„Iní\“, Lucie Lukačovičová a Adam Šnobl: \„Lovec a zvěř\“ (Víťazná poviedka súťaže Cesta bez návratu 2001), Ivan Noris: \„ANM-0110\“, Miroslav Matúš: \„Len svieť\“, Lukáš Sigmund: \„Zlodeji piva\“.

POÉZIA: Daniel Hevier: \„Elektrónkový klaun\“ (výber)

FANDOMAS: Podporte fantastickú vec!, Cony

KNIHY: Recenzie: Zubaté slnko, Američtí bohové, Hrobka písní-mapy v zrcadle, Pravda, Války s Kzinty II, Flotila útočí – WC2, Prípad Charlesa Dextera Warda, Orcigard, Tak ako bohovia.

FILM: Pozlátené sklamanie (výsledky – Oscar), Recenzie: Pán prsteňov: Spoločenstvo prsteňa, Harry Potter a kameň mudrcov, Hmly Avalonu, Takmer dokonalý zločin, Dobrodružstvá Rockyho a Bullwinkla, Opoparchant, Kytice, Film runner…

GALÉRIA (a obálka): Juraj Maxon: Knihy krvi.


29. marca 2002
Ivan Aľakša