Fantázia 01/2010

Johnny 3Depp a Chuck Norris

fanta10-49_obalka

Chuck Norris nám dal dobrú radu: „Napíšte o mne článok.“ Nechali sme si poradiť, lebo chceme vo vydávaní časopisu Fantázia pokračovať. Upozorňujeme však, že nepadnú žiadne trápne vtipy o Chuckovi Norrisovi. Všetko len samé strohé fakty, Chuck si to tak prial.

Do Krajiny zázrakov a do slovenských kín znova prichádza Alica a pod režisérskou taktovkou Tima Burtona sa objaví aj Johnny 3Depp. V najnovšej Fantázii si prečítate nielen všetko o aktuálnom filme a starších filmových spracovaniach, ale aj o pôvodnom literárnom diele a jeho autorovi. K tomu všetkému časopis Fantázia prináša aj veľký a zaujímavý rozhovor s režisérom Timom Burtonom. Vo filmovej sekcii Fantázia ďalej ponúka prehľad filmov, na ktoré sa môžeme tešiť v roku 2010 a recenzie na aktuálne filmy v kinách.

Seriálom dominuje istý ranger z Texasu menom Walker a vo Fantázii sa dozviete plno faktov a iba faktov o ikone menom Chuck Norris. Ďalším seriálom v čísle je, príznačne hneď za Chuckom Norrisom, Plastická chirurgia, s.r.o. a v zlatom fonde rodinného mainstreamu sa môžete tešiť na klasiku – seriál Krok za krokom.

Novinkou vo Fantázii je recenzia na divadelnú hru Súdne sestry na námet Terryho Pratchetta a čitateľov starších Fantázií možno poteší návrat rubriky Od desiatich k piatim, ktorá sa tentoraz už neobmedzuje iba na film, ale všíma si napríklad aj knihy. Tentoraz s témou „dystopie“.

Púštna planéta Tatooine skrýva rôzne tajomstvá, nám sa podarilo dohodnúť si práve tam Fotosession z nájomným lovcom ľudí a iných obyvateľov galaxie ďaleko-preďaleko Boba Fettom. Vo figúrkovej rubrike vám úsmev na tvárach vyčarujú minifigúrky popkultúrnych osobností uplynulých dekád a návrat „mačkažáku“ – teda mačky vo vreci.

Ako bude vyzerať hranie už o pár rokov? Fantázia predstavuje herné techno-zázraky, ale samozrejme neobchádza ani aktuálne konzolové hry v recenziách. Rovnako si môžete prečítať o novotách na trhu spoločenských hier a vo fotoriporte nahliadnuť, ako to vyzerá na festivale spoločenských hier Spiel v Nemecku.

Ďalším záchytným bodom vo Fantázii je Zázračný príbeh značky Marvel – teda článok o komiksovom gigantovi – od jeho prvých krokov na papieri až po veľké „mecheche“ na celuloide. V komiksovej sekcii nemôžu chýbať ani recenzie komiksových noviniek a strip Michala Jedináka Kruhy v obilí. V rubrike o anime a mange príde na rad koniec sveta, ale aj novinky z animangy a príbeh Fairy Tail.

V 40-stranovej literárnej sekcii časopisu Fantázia si okrem recenzií knižných noviniek prečítate aj profil Stiega Larssona, podľa magazínu The Bookseller najpredávanejšieho autora v roku 2009 v Európe a Miloš Ferko predstavuje históriu humoristických románov. Juraj Červenák v rozhovore odhalí pozadie vydania svojej prvej knihy v slovenskom jazyku po rokoch knižného publikovania v iných jazykoch. Dočkáte sa dokončenia novely Daniela Klimeka Jednou nohou v hrobe, prečítate si poviedku Hmlisko dvojnásobného finalistu Ceny Fantázie Jozefa Kariku, ktorému vychádza knižná novinka V tieni mafie. O čom je, sa dozviete z recenzie a z krátkeho, ale o to pôsobivejšieho úryvku. Úryvkom zo svojej knihy Malinche do aktuálnej Fantázie prispel Jozef S. Hvišč.

Zdieľať Fantázia na Facebooku


16. februára 2010
Fandom SK - PR