Fantastické tipy na týždeň 3. - 9. júla 2023

Vitajte pri prvom tohoročnom vydaní nášho prázdninového servisu, v ktorom vás budeme informovať o podujatiach zaujímavých pre fanúšikov fantastiky a alternatívneho životného štýlu. Na tento týždeň sme pre vás vybrali Draculových priateľov, animované filmy a jednu legendu.


Dracula a priatelia

Anotácia

Prvá nočná prehliadka letných prázdnin s názvom „Dracula a priatelia“ vyrozpráva krvavé príbehy najznámejších duchov a strašidiel Oravského hradu. Okrem legendárneho upíra Nosferatu sa môžete tešiť na krvavú grófku Alžbetu Báthory, Bielu pani, krutého rytiera Donča, veliteľa Gašpara Piku, či neľútostného hradného kata. Prekročte brány Oravského hradu a zavítajte do sveta histórie, v ktorom sa budete báť, ale i smiať. Pripravili sme si pre Vás bohatý program plný napínavej atmosféry, divadelných, hudobných i tanečných vystúpení a nebude chýbať ani obľúbená ohňová šou.

Miesto konania podujatia: Oravský hrad

Termín podujatia: 7. 7.2023 (v noci z piatka na sobotu), prehliadky budú prebiehať každých 15 minút od 21.00 do 01.30 hod.

Vstupné: 13 €

Program nie je vhodný pre deti do 15 rokov. Vstup na vlastnú zodpovednosť.

Zdroj informácií a viac podrobností: Stránka organizátora podujatia.


Animanimals – výstava

Anotácia

Medzinárodný dom umenia pre deti Bibiana pripravil ďalšiu z unikátnych a ojedinelých výstav, ktorú odprezentuje aj v Košiciach. S projektom ANIMANIMALS sa bude o priazeň detského diváka uchádzať v priestoroch Steelparku na treťom poschodí od 4. apríla 2023 do konca augusta. Výstava vznikla v spolupráci s nemeckým štúdiom animovaného filmu FILM BILDER v Štuttgarte podľa seriálu Animanimals režisérky Julie Ocker. Hviezdami štvorminútových „animákov“ sú milé zvieracie postavy v trojrozmernej podobe s vlastnosťami, ktoré sa na prvý pohľad javia ako hendikepy, no ukážu sa postupne ako výhody. Napríklad je tu zebra, ktorej sa popletú pruhy, chobotnica, ktorá sa poháda s jedným zo svojich chápadiel, mravec, ktorý odoláva skupinovému tlaku…Návštevníci sa môžu so zvieratkami hrať, spievať, skákať, pomôcť im a zažiť rôzne dobrodružstvá priamo v priestore.

Miesto konania podujatia: Košice

Termín podujatia: do 30. 8. 2023, utorok – piatok 14:00 – 18:00, sobota – nedeľa 11:00 – 18:00, pondelok zatvorené (rezervácie týždeň vopred v pracovných dňoch o 9:00 – 14:00, minimálne 10 osôb).

Vstupné: 2 € za dieťa, 1 rodič zadarmo, ďalší dospelý za 1 €

Podujatie je vhodné pre deti.

Zdroj informácií a viac podrobností: Stránka organizátora podujatia.


Zakliata Železná studnička

Anotácia

Na komentovanej prechádzke po Železnej studničke budete objavovať zaujímavé miesta hornej Mlynskej doliny, spoznávať technické pamiatky, železničnú stanicu, most a mlyny, prejdete dendrologickým chodníkom a Euroarborétom, zalovíte vo vedomostiach o rybníkoch a studničkách a, samozrejme, vypočujete si aj krásnu legendu spojenú s týmto, už po storočia obľúbeným oddychovým areálom Bratislavčanov.

Miesto konania podujatia: miesto stretnutia: Železničná stanica Bratislava – Železná studienka

Termín podujatia: 9. 7. 2023 o 10:00

Vstupné: 5 € za osobu (deti aj dospelí)

Podujatie je vhodné pre deti.

Zdroj informácií a viac podrobností: Facebookovská stránka podujatia.


3. júla 2023
Fandom SK