Fantastické tipy na týždeň 17. - 23. júla 2023

Vitajte pri treťom tohoročnom vydaní nášho prázdninového servisu, v ktorom vás budeme informovať o podujatiach zaujímavých pre fanúšikov fantastiky a alternatívneho životného štýlu. Na tento týždeň sme pre vás vybrali stretnutie s Malým princom, tajomný príbeh na nočnom hrade a historický šerm.

Keďže mnohé podujatia sa opakujú alebo pretrvávajú celé leto, pozrite si aj tipy z predchádzajúcich týždňov.


Interaktívna výstava Malý princ

Anotácia

Výstava Malý Princ je inšpirovaná literárnou klasikou Antoina de Saint-Exupéryho, nesmrteľným príbehom, ktorý svojim pôvabom a odkazom očaril mnohé generácie prichádza v originálnom spracovaní Elišky Podzimkovej. Eliška Podzimková je animátorka, ilustrátorka a digitálna umelkyňa z Prahy. Je kreatívnou a multimediálnou umelkyňou, ktorej jedinečný vtip a silný zmysel pre dizajn prispeli k jej medzinárodnému úspechu. Pracovala na projektoch alebo marketingových kampaniach pre klientov ako Jamie Oliver, Vogue Magazine, New York Film Academy a mnoho ďalších. Malý Princ oslavuje 80 rokov od svojho prvého vydania v roku 1943. Celosvetovo sa predalo vyše 140 miliónov výtlačkov a existuje v 545-tich rôznych jazykoch a dialektoch. Svojho prvého českého a slovenského prekladu sa dočkal v roku 1959 a práve pri príležitosti 60. výročia jeho vydania sa Eliška Podzimková zhostila jedinečnej ilustrácie diela.

Miesto konania podujatia: Tatranská Polianka – Vysoké Tatry

Termín podujatia: 17. jún 2023 až 17. september 2023

Vstupné: uvedené na stránke organizátora

Podujatie je vhodné pre deti.

Zdroj informácií a viac podrobností: Stránka organizátora podujatia.


Nočná prehliadka hradu Strečno

Anotácia

Príďte si užiť stredovekú atmosféru po zotmení! Hrad Strečno skrýva rôzne tajomné príbehy. Jedným z nich je určite aj osud majiteľky Benigny Kiniži, ktorá údajne zniesla zo sveta svojich troch manželov. Desivé a zároveň humorné scénky z jej života pod názvom (Ne)zabudnuté tajomstvá pripraví na hrade divadelno-hravé zoskupenie RAZCA. „Benigna bola vzdelaná, láskavá a zbožná žena. Mala však smolu na mužov. Navyše sa povráva, že smrť jej manželov nebola celkom s kostolným poriadkom. Ako to bolo naozaj? Zistíte na našej zážitkovej prehliadke,“ pozýva autorka scenára Katarína Maršalová.

Po prehliadke hradu čaká na návštevníkov pestrý program aj na nádvorí. Tešiť sa môžu na magickú ohňovú show v podaní Black Evils a chýbať nebude ani obľúbený videomapping. „Minulý rok sme stavili na významné udalosti, ktoré sa na hrade udiali a premietanie malo veľký úspech, preto sme sa ho rozhodli zopakovať,“ približuje správkyňa hradu Strečno Katarína Repáňová. Vizuálny zážitok doplní aj chuťový a maškrtné jazýčky poteší stredoveká kuchyňa Cechu Terra de Selinan.

Prehliadky budú prebiehať v šiestich vstupoch od 20.30 do 23.00 a návštevníkom organizátori odporúčajú vziať si baterky.

Miesto konania podujatia: Hrad Strečno

Termín podujatia: 19. 7. 2023 od 20:30 do 23:00

Vstupné: 10 €

Zdroj informácií a viac podrobností: Stránka organizátora podujatia.


Šermiarske utorky v Starej radnici

Anotácia

Po roku sa opäť na scénu vracajú tradičné utorkové vystúpenia skupiny historického šermu Manu Forti na nádvorí Starej radnice v Bratislave. Akcia, dráma a ešte viac akcie, len pre vaše potešenie.

Miesto konania podujatia: Nádvorie Starej radnice v Bratislave

Termín podujatia:
18. júl: 18:30
25. júl: 18:30
1. august: 18:30
8. august: 18:30
22. august: 18:30

Vstupné: neuvedené

Zdroj informácií a viac podrobností: Stránka organizátora podujatia.


Keďže mnohé podujatia sa opakujú alebo pretrvávajú celé leto, pozrite si aj tipy z predchádzajúcich týždňov.


17. júla 2023
Fandom SK