Fantastické tipy na týždeň 14. – 20. augusta 2023

Vitajte pri ďalšom tohoročnom vydaní nášho prázdninového servisu, v ktorom vás informujeme o podujatiach zaujímavých pre fanúšikov fantastiky a alternatívneho životného štýlu. Na tento týždeň sme pre vás vybrali kukuričné bludisko, rozprávkovú výstavu a strašidelný zámok.

Keďže mnohé podujatia sa opakujú alebo pretrvávajú celé leto, pozrite si aj tipy z predchádzajúcich týždňov.


Strašidelné blúdenie v kukuričnom bludisku

Anotácia

Tak ako rastú kukuričné bludiská po celom svete, jedno vyrástlo aj v malej obci Maršová-Rašov pri meste Bytča, na hranici dvoch krajov – Trenčianskeho a Žilinského. Pripravené sú tri varianty blúdenia. V tomto roku budete mať možnosť nočného blúdenia každý piatok a sobotu až do polnoci. Prineste si so sebou svetlo vo forme mobilu, baterky, čelovky noste v ruke, aby ste neoslepovali protiidúcich. Tieto nočné blúdenia budú určené pre všetkých malých i veľkých.

Miesto konania podujatia: Maršová – Rašov

Termín podujatia: celú sezónu
Po – Štv: 09:00 – 21:00
Pia: 09:00 – 00:00
So: 09:00 – 00:00
Ne: 09:00 – 21:00

Vstupné: deti do 3 rokov zadarmo, ostatní 3 €

Podujatie je vhodné pre deti.

Zdroj informácií a viac podrobností: Stránka organizátora podujatia a facebookovská stránka organizátora podujatia.


Legendárne diela Kristy Bendovej

Anotácia

Piešťanská knižnica je v týchto dňoch dejiskom výstavy fragmentov z diel nezabudnuteľnej slovenskej spisovateľky Kristy Bendovej. Autorka čarovných príbehov pre najmenších by v tomto roku oslávila storočnicu. „Hoci od úmrtia Kristy Bendovej uplynulo 35 rokov, stále akoby žila medzi nami a jej tvorba je rovnako aktuálna medzi dnešnými deťmi, ako aj medzi tými dávno dospelými, starými, ba i prastarými rodičmi, ktorí sa radi do detstva vracajú,“ povedala o spisovateľke autorka, editorka a vydavateľka Mária Števková, ktorá bola dlhoročnou priateľkou Kristy Bendovej.

Na prvom poschodí knižnice si môžete prezrieť úryvky a ilustrácie z knihy Bola raz jedna trieda, ktorú ilustrovala Martina Matlovičová. Vystavené sú okrem tejto knižky aj ďalšie publikácie ako Osmijanko, Opice z našej police, alebo Brumlíčkove rozprávky, pričom všetky uvedené knihy z pera Kristy Bendovej si môžete zapožičať priamo v piešťanskej knižnici.

Miesto konania podujatia: Mestská knižnice mesta Piešťany

Termín podujatia: do 31. 8. 2023

Vstupné: neuvedené

Podujatie je vhodné pre deti.

Zdroj informácií a viac podrobností: Stránka organizátora podujatia.


Strašidelná noc na hrade Revište

Anotácia

Pozývame vás na najväčšie podujatie hradu Revište, Strašidelnú noc hradov a zrúcanín, ktorá sa uskutoční 19. 8. 2022 o 18:00 hod. V bohatom programe uvidíte vampíroshow, ohňovú show, súboj plamenných rytierov a Mr. Funtastic s jeho priateľom Beasty. Cestou domov stretnete v lese ako aj cestou na parkovisko množstvo strašidiel, ktoré sa už teraz tešia na výkriky strachu detí a rodičov…

Miesto konania podujatia: Hrad Revište

Termín podujatia: 19. augusta 2023 od 18:00

Vstupné: 5 €

Podujatie je vhodné pre deti.

Zdroj informácií a viac podrobností: Facebookovská stránka organizátora podujatia.


Keďže mnohé podujatia sa opakujú alebo pretrvávajú celé leto, pozrite si aj tipy z predchádzajúcich týždňov.


14. augusta 2023
Fandom SK