Fantastické tipy na týždeň 1. - 7. augusta 2022

Prázdniny sa prehupli do druhej polovice a my vás vítame pri ďalšom vydaní nášho servisu, v ktorom vás budeme informovať o podujatiach zaujímavých pre fanúšikov fantastiky a alternatívneho životného štýlu. Na tento týždeň sme pre vás vybrali paranormálne stretnutie, zázračnú ríšu rozprávok a astronomické kino.

Keďže mnohé podujatia sa opakujú alebo pretrvávajú celé leto, pozrite si aj tipy z predchádzajúcich týždňov.


Paranormal Meeting Stará Kremnička 2022

Anotácia

OZ Kamenica Stará Kremnička a pozýva záujemcov na 2. ročník celoslovenského stretnutia priaznivcov paranormálu. V rámci bohatého programu sa môžete tešiť napríklad na Dr. Miloša Jesenského a jeho najväčšie záhady a mystériá Slovenska alebo na spisovateľku Eriku Jarkovskú, ktorá predstaví svoju knihu Záhada Ďatlovovej výpravy.

Miesto konania podujatia: Stará Kremnička – Kotlište

Termín podujatia: 6. 8. 2022 od 15:00 hod

Vstupné: dobrovoľné

Zdroj informácií a viac podrobností: Facebookovská stránka udalosti.


Zázračná ríša bábok a rozprávok

Anotácia

Divadlo rozprávok-Meseszínház v Rožňave v spolupráci s Baníckym múzeom v Rožňave, kultúrnym zariadením Košického samosprávneho kraja a s Mestom Rožňava otvorilo k 25. výročiu založenia divadla jubilejnú výstavu pod názvom Zázračná ríša bábok a rozprávok v Galérii Baníckeho múzea v Rožňave na Námestí baníkov 25. Počas trvania výstavy sme pre návštevníkov pripravili aj zaujímavé sprievodné podujatia, na ktorých sa zabavia a budú mať možnosť nahliadnuť do zákutia magického rozprávkového sveta bábok. Milovníci rozprávok každej vekovej kategórie sa budú môcť zúčastniť komentovanej prehliadky výstavy, ktorá bude spojená s ľudovými detskými hrami, riekankami a pesničkami. Spestrením bude interaktívny kútik, kde si všetci záujemcovia na vlastnej koži vyskúšajú hru s bábkami. Pre tých najmenších sú pripravené aj maľovánky z rozprávkového predstavenia indiánskej rozprávky Kojot tancujúci s hviezdami. Každý z nás si pamätá, ako sme sa v detstve hrávali s hračkami, ktoré vďaka fantázii ožívali a tým nás prenášali do čarovného sveta rozprávok.

Miesto konania podujatia: Bannícke múzeum v Rožňave

Termín podujatia: priebežne do 31. 8. 2022

Vstupné: neuvedné

Podujatie je vhodné aj pre deti.

Zdroj informácií a viac podrobností: Stránka organizátora podujatia.


Letné astronomické kino

Anotácia

Po veľkom úspechu v minulých rokoch Krajská hvezdáreň v Žiline opäť pripravila sériu podujatí priamo pod hviezdami – „Letné astronomické kino“. Vo vybrané prázdninové piatky sa tak môžete tešiť na zaujímavé prednášky pod holým nebom spojené s pozorovaním tých najkrajších objektov letnej nočnej oblohy.

Miesto konania podujatia: areál Pozorovateľne na Malom diele 20/1793 v Žiline

Termín podujatia: 5. 8. 2022 o 20:30

Vstupné: neuvedené

Zdroj informácií a viac podrobností: Stránka organizátora podujatia.


Keďže mnohé podujatia sa opakujú alebo pretrvávajú celé leto, pozrite si aj tipy z predchádzajúcich týždňov.


1. augusta 2022
Fandom SK