Fandomovské celebrity objektívom paparazziov

Fantázia – tlačená, ale už aj táto, OnLine, vás neustále pozýva na rôzne scifistické akcie – „cony.“ Na niektorých ide o program, na niektorých skôr o zábavu. Na každom sa však nájde nejaký ten „paparazzi“ s fotoaparátom, ktorý tie najzaujímavejšie okamihy zveční. Na internete je niekoľko priebežne dopĺňaných fotogalérií z rôznych conov a dnes už existuje aj súťaž o najlepšiu takúto fotografiu. Vyhlásil ju Peter Pavelko a nesie názov FAN portrét roka. Hlasovať ste mohli aj vy. A kto že to vyhral za minulý rok?

Podľa informácií Peťa Pavelka do prvého ročníka súťaže prispelo päť fotografov a hlasovalo spolu 25 fanov. Niektorí fórografi sa vraj hanbili za kvalitu svojich fotiek a preto ich do súťaže neposlali, ale prečo sa hanbiť, veď ide o srandu! A Peťo prisľúbil každému zúčastnenému nejaké to pivo, ak sa mu na niektorom cone prihlási. Pravdaže platí to o tomto ročníku súťaže… Dúfame teda, že súťaž sa v budúcnosti rozšíri tak o nových nádejných „fórografov“ – ako aj hlasujúcich fanov. Príležitostí na „cvaknutie“ niektorej tej celebrity máte určite aj tento rok habadej.

Nakoniec si to v prvej trojke rozdali dvaja Slováci – Peťo Pavelko 2× a náš redaktor Ďuro Červenák. Peťovu víťaznú fotografiu (rovnako aj všetky ostatné súťažiace) nájdete aj s krátkym pokecom na tejto linke – kliknite si, skutočne je na čo pozerať, víťazná fotka prezidenta Schustera je ozaj čarovná. Ďurovu fotografiu vám ponúkame aj my – je to fotka Rasťa Webera, šéfa portálu Fandom.sk, ktorý na Pavelcone 2001 ukázal, čo nosí pod škótskym kiltom. Teda, vlastne, pardon, tá bola asi cenzurovaná. Ale Rasťo aspoň ukazuje, čo má pod tričkom. Zúčastneným, víťazom a aj odfoteným celebritám gratulujeme. A kto si chce pozrieť galérie z rôznych conov, môže začať klikať. Jitkina galéria je síce menej obsiahla, ale má zaujímavé texty k fotkám, naopak Pagiho galéria je napĺňaná už dva roky, takže tu je čo pozerať. Podobne je na tom jediná slovenská – Krtkova galéria, do ktorej neprispieva iba Krtko, ale aj Melkor. Takže prajeme veľa zábavy a nezabúdajte, že scifisti sú chasa veselá a fandomovskí fotografi sú často horší ako paparazziovia…&nbsp Martin Králik & Miso Jedinák


13. apríla 2002
Fandom SK - PR