FAN portrét roka 2001

Vyhlasujem súťaž o najzábavnejší SF fandomový portrét roka. Súťaž je verejná a výhradne internetová. Prebehne v dvoch fázach. V prvej fáze fotografovia zašlú svoje snímky s ktorými sa chcú zúčastniť v digitálnej podobe. V druhej fáze budú snímky vystavené na internete a hodnotené verejnosťou.

Podmienky prvej fázy.

Zúčastniť sa môže každý fandomový fotograf s najviac troma snímkami. Snímky musia byť portréty vo fandome všeobecne známej osobnosti, jednotlivca alebo skupiny najviac troch takých osobností. Portréty musia zachytávať fanov v zábavných a netypických situáciách. Nie teda obyčajné „seriózne“ fotografie. Snímky musia byť urobené na scifi akciách, ktoré prebehli medzi 2.1.2001 až 1.1.2002. Každý portrét musí byť v elektronickej podobe JPEG, rozmer 240×360 bodov, musí byť k nemu pripojený názov snímky, meno portrétovaného fana a názov akcie na ktorej bol portrét urobený. Nepovinným, ale vhodným, údajom je typ fotoaparátu a údaje o objektíve a expozícii.

Snímky zaslané v inej podobe budú vyradené, nebudú nijako upravované do požadovaného formátu. Takisto snímky, ktoré vyhovejú uvedeným požiadavkám nebudú nijeko upravované, nebudú doostrované ani farebne korigované. Budú vystavené presne tak ako ich zašlete.

Portréty zasielajte emailom na adresu: pete@scifi.cz

Uzávierka: 28.2.2002

Priebeh druhej fázy.

Zaslané fotografie budú od 5.3. do 7. 4. 2002 vystavené na internete na adrese http://www.gomola.net/fanfoto kde bude môcť ktokoľvek vybrať max. 3 portréty, ktoré sa mu najviac páčia. Mená autorov jednotlivých snímok nebudú uverejnené. O začiatku hlasovania bude verejnosť informovaná na fandomových weboch. Potom bude hlasovanie vyhodnotené a budú vyhlásené výsledky na tej istej adrese.

Ak nájdem náhodou nejakých sponzorov, tak víťazov a možno aj vylosovaných hlasujúcich niečím odmením.

Peter Pavelko, rav@volny.cz


12. februára 2002
Peťo Pavelko