Dve Veže DVD Extended

Konečne sa Peter Jackson rozhodol zverejniť nejaké informácie o rozšírenej verzii Dvoch Veží. Najviac ma potešilo a myslím, že aj ostatných LOTR-ovských fanúšikov, že Dve Veže budú rozšírené o 43 minút. To znamená, že budú mať dohromady 222 minút a to je o 24 percent viac ako kinoverzia!

Ďalej už tradične ako Spoločenstvo budú obsahovať nejaké tie bonusíky a to 16 TV šotov ako: New Power, Another, Event Revised, Dream Revised, Darkness Revised, Return, Strike, Countdown, One Word Review, The Wait is Over, Review A-Golden Globes Revisited, Gollum Supreme Review, Review B-Golden Globes, Good Top 10, Top 10 Review…

Taktiež tam bude aj rozšírený trailer Lord of the Rings – The Two Towers Added Value Trailer a L. O. T. R. T. T. T. a aj Návrat do Stredozeme. V rozšírenej verzii budú rozšírené tiež zábery z Fangornu. Veľa humorných scén so Stromobradom a hobitmi a niečo, čo tam všetkým Tolkienistom chýbalo – nápoj Entov. Pripravených by však malo byť aj veľa ďalších prekvapení.

O Návrate Kráľa zatiaľ reč nebola a Peter Jackson nás zase naťahuje ako gumu v trenkách. Pre LOTR Fan Club Magazine sa vyjadril, že chce mať Dve Veže Extended z krku, aby sa naplno mohol venovať Návratu Kráľa. Práve ho začali strihať a pripravovať pre kinosály na celom svete. Návrat Kráľa mal vraj len po prvom zostrihu 8–9 hodín, čo je celkom pekné… Do kina to samozrejme nepustia, snaď to dajú aspoň na rozšírené DVD-čko, ja si myslím, že by potešilo. :-) Do kín by sa mala dostať 3,5–4 hodinová verzia. Preto taká \„dlhá\“, lebo sa tam mnohé veci vysvetlia.

Takže nám nezostáva nič iné než čakať – Dve Veže DVD bude niekedy v lete, prvý trailer na Návrat Kráľa sa mal objaviť koncom marca, ale kde-nič tu-nič, takže snáď sa New Line Cinema posnaží a konečne niečo pustí na web.

TechnoM@nn

Pozn. Ďuro Červenák: PÁN PRSTEŇOV: DVE VEŽE sa s celosvetovými tržbami 910 miliónov dolárov vyšplhal na piate miesto v rebríčku najúspešnejších filmov všetkých čias. Spoločenstvo prsteňa tak kleslo na siedme miesto. Pred Dvomi vežami sú Titanic (1,8 miliardy), Harry Potter a kameň mudrcov (976 miliónov), Star Wars: Epizóda I (926 miliónov) a Jurský park (920 miliónov). Predstavitelia New Line Cinema sa búchajú do pŕs, že Návrat kráľa bude mať ešte lepšie komerčné výsledky a dostane sa tak ešte vyššie.


25. apríla 2003
Martin Kudláč