Dracon 2000

Pár fotiek navyše...

Aj keď je už Dracon 2000 pomerne dlho za nami, až teraz sa mi podarilo dostať von nejaké tie obrázky (keď som na maródke, tak neskenujem :). Ale vzhľadom na to, že ide o celkom príjemné momentky, držím sa pravidla „radšej neskoro ako nikdy“…



Zastavenie prvé: Santon. Tak v tomto sídle sa to všetko conalo. Všimnite si neskoro socialistickú architektúru, charakteristickú monumentálnym vstupom a zostupnou pyramidálnou štruktúrou obytnej časti hotela :)



Zastavenie druhé: Historická udalosť. Toto sú predstavitelia troch najväčších sfaf serverov v Čechách a na Slovensku, tesne pred tým, ako sa vydali na „pracovnú“ poradu. Zľava webmastri: PeS+ (sci-fi.cz), Marbh Maidin (to ako ja :) a Nero z fantasyplanet.cz.



Zastavenie tretie: Fantázia. Výraz tváre Hromovlada a jeho argument hovoria za všetko – toto sú nástroje, ktoré používa na úbohých začínajúcich autorov. Momentka tesne pred prednáškou Saši Pavelkovej o láske (nielen) vo fantastike…



Thorleif Larssen (tiež Ďuro Červenák) v klasickej póze majstra slovanskej fantasy a majstra filmovej recenzie. Všimnite si pohár na pravej strane fotky – je v ňom Fanta (skrátený názov Fantázie, ktorý prebrala nemenovaná nealko spoločnosť).



Zastavenie štvrté: Medvedík Waldemar. Pri dopĺňaní zásob v neďalekom supermarkete som natrafil na jeden zo skvostov conu, medvedíka Waldemara. Sedel si len tak sám, opustený na soche pred obchodom – asi čakal na pivo :)



Zastavenie piate: Obed. V sobotu sme pohrdli klasickou kuchyňou hotela a zašli si (v daždi!) k priehrade na trošku špecialít. Že sa nám to vyplatilo jasne dokumentujú výrazy Pitera a Saši Pavelkovej…



Zastavenie šieste: Biznis. Tento záber jasne dokumentuje vzťah českých vydavateľov a slovenských autorov – Libor Marchlík z Fantom Printu a Saša Pavelková. Úprimná antipatia na prvý pohľad :)


22. decembra 2000
Rastislav Weber