David sa dostal Billovi na Kobylku

Kobylka
Legenda pokračuje
Kill Bill

V stredu dopoludnia odišla legenda. Potichu, v osamelosti, v čulom veku 72 rokov prešiel na druhú stranu visutého mosta človek, ktorého poznajú prinajmenšom tri generácie divákov. Nedostali ho. Dostal sa sám.

Bol najúspešnejším z rodiny, kde sa herecké umenie dedilo z otca na synov, dcéry a ďalšie pokolenia. Ako tridsaťšesťročný sa preslávil úlohou potulného mnícha Kwai Čang Cainea prezývaného Kobylka, ktorý v prostom odeve opierajúc sa o palicu kráčal svetom a páchal dobro. O generáciu neskôr sa Kwai Čang objavil ako o niečo tichší, zrelší ale o to nebezpečnejší otec mladého policajta Petra v seriáli Kung fu: Legenda pokračuje.

Naposledy sa divákom vryl do pamäti ako neľútostný chlap, ktorý to trochu prestrelil so žiarlivosťou v Tarantinovom filme Kill Bill. Predtým, medzitým aj potom sa David objavil vo viac než dvesto rôznych filmových a televíznych úlohách, pričom ešte i tento rok je vo fáze postprodukcie 6 – 7 snímok, v ktorých si zahral. Akčný hrdina, záporák, dobrák, filozof a ochranca, askét i epikurejec. Pracoval naplno do poslednej chvíle. Koniec ho po vzore iných slávnych kung-fu hercov zastihol v Thajsku pri natáčaní jeho posledného filmu – našli ho uduseného v luxusnom hoteli v Bankoku.

David Carradine mal vraj celý život rád všetko pod kontrolou. Je teda len prirodzené, že nakoniec vzal do svojich rúk aj vlastnú smrť. Odišla legenda. Nikto nevie, kam a prečo, jasné je len to, že sem k nám sa už nevráti. Prinajmenšom v osobe šľachovitého dlhovlasého herca, ale ktovie…


5. júna 2009
Fandom SK - PR