Con v školských laviciach

Desiateho až dvanásteho februára roku 2006 zasa raz na gymnáziu Benita Juareza sa konal Pragocon. Boli tu opäť a zasa sekcie anime, Harryho Pottera, futurológie a hráči stolových hier, ktorí obsadili telocvičňu.

V porovnaní s minulými rokmi bol posilnený program fantasy sekcie a literárnej sekcie. Tohtoročný workshop sa síce pre nezáujem píšúcich scvrkol do nebytia, zato však bol nahradený sériou prednášok, v ktorých autorom a budúcim autorom bolo radené ako si vytvoriť svet a čo /ne/urobiť postavám. Mali ste možnosť dozvedieť sa, kto je to lunárny hrdina a zamyslieť sa nad tým, ako by mohli vyzerať Čechy v 19. storočí, keby prepukla masová výroba paromobilov. Už tradične boli večer vyhlásené výsledky súťaže začínajúcich autorov pod názvom O loutnu barda Marigolda, už tradične mali účastníci k dispozícii zborníček finálových prác súťaže.

Neudialo sa nič veľkého ani svetoborného, ibačo čajovňou slečna brušným tancom pretancovala, no bolo príjemne a zasa tak možno o rok, keď rozkvitnú cencúle na rímsach okien.


17. februára 2006
Miloš Ferko