Comic-Con Prague 2021 sa prekladá na jeseň, on-line event bude v máji

CCP_oktober 2021

Usporiadatelia Comic-Conu Prague oznámili preloženie conu na jeseň. Druhý ročník festivalu sa bude konať v termíne 15. – 17. októbra 2021 v pražskom O₂ universe. Všetci hviezdni hostia, o ktorých informovali už predtým, prisľúbili účasť v októbri. Okrem toho sa účastníci môžu tešiť aj na herca Raye Stevensona, herečku Suanne Braun, výtvarníka Nikkarina a tvorcu špeciálnych efektov Jiřího Kilevníka. Navyše v nedeľu 9. mája prebehne on-line event Comic-Con Prague: Home edition.


„Dúfali sme, že budeme môcť v termíne 7. – 9. mája Comic-Con Prague usporiadať. Z hľadiska vývoja pandémie nám ale nezostalo nič iné, než akciu ešte raz preložiť. Aby sme ale potešili a povzbudili fanúšikov v tejto neľahkej dobe, rozhodli sme sa na 9. mája pripraviť jednodňový on-line event. Akcia Comic-Con Prague: Home edition bude pre majiteľov vstupeniek prístupná zadarmo, pre ostatných za malé vstupné,“ hovorí Pavel Renčín, marketingový riaditeľ spoločnosti Active Radio, ktorá akciu spoluorganizuj

Všetky vstupenky zostávajú v platnosti. Navyše usporiadatelia fanúšikom ponúkajú možnosť refundácie vstupenky do 31. 3. 2021.

Pôvodne mal Comic-Con Prague 2021 prebehnúť už vo februári. Vzhľadom na vývoj pandémie usporiadatelia veria, že na jeseň sa situácia už upokojí a fanúšikovia si budú môcť užiť druhý ročník festivalu v plnom rozsahu.

Najnovšie potvrdil účasť na Comic-Cone herec Ray Stevenson. Divákov zaujal predovšetkým vo filmoch Kráľ Artuš, trilógii Thor alebo v seriáli Rím a Dexter. Do Prahy sa chystá aj herečka Suanne Braun, ktorú preslávila rola Hathor v seriáli Hviezdna brána. Vidieť ste ju mohli aj v seriáli Červený trpaslík a v komédiách ako Princezná z cukrárne a Princezná z cukrárne: Zase vymenená! Hosťom na festivale bude tiež Nikkarin. Tento český komiksový výtvarník je autorom komiksovej série 130 a albumu Super Spellsword Sága. Dorazí aj Jiří Kilevník, ktorý pracuje ako tvorca špeciálnych efektov v jednej z najuznávanejších filmových postprodukčných spoločností Rodeo FX.

Comic-Conu Prague sa zúčastní aj celý rad hviezdnych cosplayerov. Návštevníci sa tak môžu tešiť okrem iného aj na kostýmovú súťaž PragoCosplay. Cosplayeri svoju lásku k obľúbeným fantasy hrdinom vyjadrujú nielen svojimi kostýmami a predvádzajú tak svoju zručnosť, ale aj prostredníctvom hereckého talentu. Dôležité je celkové stvárnenie postavy, ktoré popri kostýme, účese a líčení zahŕňa aj správanie, zvyky či používanie obľúbených hlášok.

Už predtým potvrdili účasť na Comic-Cone Prague herci Christopher Lambert, Julian Glover, Neal McDonough, Edward James Olmos, Hugh Quarshie, Cara Buono, Crystal Reed, Sylvester McCoy a komiksoví tvorcovia Jason Aaron, Francesco Gerbino, R.M. Guéra, Petr Kopl, Jan Tatarka či Dan Černý. Všetci a mnoho ďalších sa chystajú v októbri doraziť na tento sviatok popkultúry do Prahy.


Novinky a aktuality o akcii môžete sledovať na webe conu a sociálnych sieťach:

Comic-Con Prague,

na facebookovskej stránke Comic-Con Prague

aj na instagramovej stránke Comic-Con Prague, kam budú postupne pridávané nové podrobnejšie informácie.


Súvisiace linky

Usporiadatelia Comic-Conu Prague 2021 oznámili nový termín a ďalších hviezdnych hostí

Comic-Con Prague 2021 odtajnil ďalších hviezdnych hostí: Neal McDonough, Edward James Olmos Hugh Quarshie a Cara Buono

Pozvánka: Na Comic-Con Prague 2021 dorazí Christopher Lambert, Julian Glover a Jason Aaron


Zdroj a foto: Active Radio a.s, spoluorganizátor Comic-Conu Prague


27. marca 2021
Fandom SK - PR
Zdroj informácií