Čoho všetkého je schopný muž, ktorý sa rozhodol zmeniť svoj život?

Pamätáte si na vaše školské časy? Alebo ešte stále trvajú? Všetko je striktne podľa pravidiel, len učenie sa, nič iné nie je povolené. Učiteľ je nafúkaný objekt, ktorý žiakov nechápe a vždy musí mať pravdu. Jeho slovo je sväté a plné opovrhnutia mládežou.

22-ročný panic

Svoje spomienky na školu a učiteľské predsudky odložte bokom. Tento muž je iný ako všetci tí, ktorých ste videli sedieť za katedrou. Je to muž činu, slová pre neho nie sú dôležité. So svojou prácou to myslí vážne. Dokáže sa pohybovať v spoločnosti a pozná mnoho ľudí. Je to atlét, stopäťdesiatkilová činka mu nerobí žiaden problém. Bol kapitánom univerzitného tímu karate. Všetky tieto schopnosti by rád využil v svojej učiteľskej kariére. Toto je pohľad 22-ročného nezadaného Onizuku Ejkičiho. Jednoducho – bývalý pouličný gangster sa rozhodol pre zmenu, a tú vidí v práci učiteľa. Nemyslite si však, že sa v ňom pohlo svedomie a že chce zlepšiť svoj život. Jeho hlavnou prioritou je nachádzať sa v príjemnej spoločnosti plnoletých slečien…

Sklamanie

Nádej na prácu sa stratí po tom, ako zmešká konkurz na učiteľské miesta. Sklamanie sa snaží liečiť alkoholom a dáva minisukniam zbohom. Počas tohto prevratu v Eikičiho živote však jeho verný priateľ a partner z gangsterských čias Danma Rijudži nestojí nečinne a podáva mu pomocnú ruku. Veď škôl plných mladých dievčat je mnoho a onedlho sa koná konkurz na prestížnu akadémiu ,,Svätý les“. A tak si Onizuka, len čo prestane vidieť svet dvojmo, oblieka biele sako a vyráža na pohovor, skalopevne odhodlaný uspieť.

Netradičná škola

Ak sa chcete pozrieť na školský život z trocha netradičného pohľadu, neváhajte. Čaká na vás hora skutočne originálneho humoru, prenasledovaná bežnými problémami školákov, ako je napríklad šikana alebo nedostatok peňazí. Onizuka sa proti týmto výzvam svojsky. Na jednej strane vyvoláva pobúrenie vedenia školy, na druhej obdiv zo strany študentov. Pri plnení jeho cieľa ho nezastaví žiadna prekážka. A čo je Eikičiho métou? Predsa spraviť školu zábavnou! Spôsob, akým sa o to pokúsi, si nesmiete nechať ujsť, k čomu vám môže byť nápomocná stanica Animax.

Skvelý učiteľ Onizuka (GTO – Guréto Tíčá Onizuka)

Réžia: Abe Norijuki, Išido Hirojuki

Námet a scenár: Sodžo Masaši, Suga Jošijuki

Výroba: Japonsko, 1999, TV seriál – 43 epizód po 24 min.

Žáner: komédia, dráma

Produkcia: Sony

Hodnotenie: 90 %


1. apríla 2009
Black Assasin