Čo nového vo svete fantastiky 27

Technológie menia svet. Tam, kde ešte nedávno fungovalo prosté Sezam, otvor sa!, dnes nájdeme modernejšie 3D, filmuj sa!. Neotvorí sa nám síce jaskyňa štyridsiatich lúpežníkov, ale peňaženky producentov nemajú šancu. Kto dnes neohlási film v 3D, posiela svoju kariéru tam, kam slnko nesvieti (pre neznalých, je to malé údolie v kráľovstve Lancre).

Najväčšie haló spravil v minulom týždni sám Cameron. Odmietol síce úvahy o návrate k Terminátorovi (vykročil cestou, ktorej nerozumiem, povedal), ale už neodmieta druhého Avatara. „Všetci sú nažhavení,“ povedal pre MTV. Predtým sa železný Jim kadejako vykrúcal, že radšej nie, že síce v 3D, ale niekde inde, ale v aktuálnom rozhovore už pripustil priame pokračovanie príbehu Jakea a Pocaho… Neytiri. Takže, uvidíme.

TinTinMyfavorite.jpg
Cameron tiež uviedol na mieru fámy o tom, že sa nejako podieľa na reštarte Spidermana. Povedal, že sa s Marcom Webbom vôbec nestretol a že ak by mal do toho niečo povedať, tak by im určite neradil, ako to majú spraviť. „Chcel by som ich len varovať pred hlúposťami, ktoré sme sami spravili.“ A odporučil im, aby skúsili reštart v štýle Batmana. Hosana!

Spiderman a Spielbergov Tintin (2011) sú zatiaľ asi jedinými jednoznačne potvrdenými filmami, na ktorých bude použitá originálna Cameronova technológia. U Spielberga sa superkamery a počítače podpíšu pod redesign Jamieho Bella, ktorý sa zo strapatého Griffina (Jumper) zmení na blonďavú kučierku investigatívneho novinára.

flash.jpg
Camerona ale prekonáva režisér Breck Eisner, ktorý sa chystá na znovuoživenie Flash Gordona. Eisner si aktuálne promuje sci-fi horor The Crazies (remake Romerovej klasiky zo '73) a popri tom trúsi zaručené správy o tom, že Flash Gordon bude a že nebude remakom FG z roku 1980. Nebude mať nič spoločné ani so seriálom Flash Gordon a malo by ísť o úplný návrat ku koreňom comicsu. „Určite to ale bude v 3D,“ povedal, „ak dovtedy nevymyslia 4D.“ Eisner vraj testuje tzv. binaurálny German 3-D sound, čo znie hrozivo až smiešne :)

To by bolo na dnes asi všetko, o ďalších potvrdeniach 3D Twillightu asi nechcete počuť nič.

Idem si dať 3 Deci kofoly.

<a name=„fb_share“ type=„icon_link“ share_url=„www­.fandom.sk/cla­nok/co-noveho-vo-svete-fantastiky-27“ href=„http://­www.facebook.com/sha­rer.php“>Zdieľať na Facebooku Fantázia na Facebooku


20. februára 2010
Marbh