Čo nového vo svete fantastiky 26

Reštart Spidermana ešte nemá ani hrubé kontúry, ale už má dátum premiéry. Pavučiny chystajte na 2. júla 2012. Háčik je v tom, že v tento deň sa má vrátiť aj nová Enterprise J. J. Abramsa. Od Sony je to poriadne odvážny ťah, ale určite to majú dobré spočítané – napokon, Spíďo bude v 3D, takže tutovka, nie? Aj keď nad predstaviteľom Ľudského Pavúka možno ešte pouvažujú, aktuálny Percy Jackson dostáva od kritikov peknú nakladačku.

Samozrejme, v 3D sa plánuje aj adaptácia Asimovovej Nadácie, žiaľ, pod taktovkou Rolanda Emmericha. Scenár od Roberta Rodata (Zachráňte vojaka Ryana) je len slabou útechou.

ChroniclesofRiddick_diesel-thumb-550x304-14635.jpg

V 3D ale určite nebude tretie Riddickovo dobrodružstvo, ktoré je znova v hre, ale s oveľa menším rozpočtom než Kroniky. Tie síce Universalu zarobili spolu s dvoma počítačovými hrami (Escape from Butcher Bay a Assault on Dark Athena) celkom dosť, ale aj keď producenti povedali Twohymu áno, voľnú ruku ako pri Kronikách nedostal. Twohy sa síce tvári, že peniaze mu netreba (aj tak sú kyslé), ale menší rozpočet môže paradoxne pomôcť. Riddick aspoň nebude musieť zachraňovať svet a bude mu stačiť, ak hrnčekom zabije pár odporniakov.

AKIRA.jpg

Tri rozmery však pravdepodobne čakajú na hranú adaptáciu kultovej manga série Akira. O tomto filme sa rozpráva už dlho, aktuálne reči však začínajú byť akomak megalomanské. Filmy možno budú dva a režiséri zrejme tiež.

Producentská spoločnosť Lea DiCapria Appian Way totiž začala vyjednávať s bratmi Hughesovcami, ktorí majú na konte aktuálnu Knihu prežitia (The Book of Eli). Tá síce nemá bohvieaký ohlas ani zárobky, ale jeden nikdy nevie. Dva filmy sú plánované preto, že pôvodné anime z roku 1988 obsiahlo len polovicu z 2182 stranovej mangy – takže tí, čo si práve s hrôzou spomenuli na „psycho“ koniec starého Akiru, majú nádej na niečo stráviteľnejšie.

20100209_escape_560x375.jpg

Na záver ešte jedna pikoška. New Line Cinema vraj skutočne plánuje remake Carpenterovho Úteku z New Yorku (1981). Jediný rozdiel oproti predošlému filmu bude v tom, že na väzenský ostrov Manhattan tentoraz padne krásna senátorka :) New Line sa dušuje, že zachová pôvodného „always bad ass“ ducha filmu, ale… Režisér ani predstaviteľ Snakea Plisskena zatiaľ nie sú známi, takže môžeme len dúfať, že kým ich obsadia, prejde ich na tento film chuť.


13. februára 2010
Marbh