Čo nového vo svete fantastiky 17

Terry Pratchett: Zaslaná pošta
Viacej až v septembri
Trochu poodhalená Megan Foxová
Dolietal si, Bat... Superman!
Oficiálne sajfaj
A preliezky sú kde?

Máte radi Terryho Pratchetta? Tešme sa spolu na nový seriál z Plochozeme – čoskoro ho tu máme! Alebo fandíte vyšportovaným opáleným telám hollywoodskych herečiek? Ešte lepšie! Už len nejaké dva mesiace a je tu možnosť vidieť Megan Foxovú ako ju Pán Boh stvoril. Čo prosím? Humorná fantasy nám nevonia? Že vraj radšej taký Superman? A osemnástka je v nedohľadne? Hmm, život je v keli! Alebo skvelý? ;-)


Plochozemská pošta útočí

V poradí už tridsiata tretia kniha Terryho Pratchetta zo sveta Plochozeme – Zaslaná pošta (Going Postal) – sa dočká seriálového spracovania. Práve v týchto chvíľach sa začína produkcia seriálu, pre ktorý sa metropola Maďarska Budapešť zmení na fantastický Ankh-Morpork.

Už teraz je jasné, že seriál bude priam nabitý zvučnými menami známych britských seriálových hercov, z ktorých ale priemerný Slovák spozná nanajvýš tak Davida Sucheta (Inšpektor Poirot). Pre The Mob film Company bude seriál produkovať Sue De Beauvoirová (Merlin). O adaptáciu knihy sa postarali Richard Kurti a Ben Doyle a režisérsky post si vydobyl Jon Jones. Premiéru na obrazovkách by si mal seriál odkrútiť budúci rok počas Veľkej noci.

Dej sa bude točiť okolo Vlahoša von Rosret, podvodníka a falšovateľa v jednej osobe, ktorý sa po dolapení musí postaviť pred závažnú životnú dilemu: Nechať sa obesiť alebo pokúsiť sa postaviť na nohy ankh-morporský poštový systém, ktorý je v zúfalom stave. Po konopnej kravate netúži, čo teda zvoliť? Pri neľahkej úlohe mu bude pomáhať mladý poštár Grešle (70 rokov), Slavoj, ktorého jedinou vášňou je zbierka špendlíkov a neskôr i skupina poštárov na dôchodku. Proti Vlahošovi však stojí súčasný monopol na doručovanie správ – Veľká semaforová linka, ktorá rozhodne nestojí o konkurenciu.


Sexi líštička konečne zvliekla kožuch

Po zhliadnutí Transformerov sa nejednému príslušníkovi mužského pohlavia zažiadalo vidieť viac z Megan Foxovej. Niet sa čomu čudovať, veď Megan je dnes považovaná za jednu z najkrajších žien sveta. Nanešťastie pre ňu sa v Hollywoode pekná tvár nespája s úlohami mysliteliek, a tak sa musí uspokojiť aj s úlohami príťažlivých, no povrchných bábik. Možnosť vylepšiť si herecké renomé sa jej naskytla v bláznivej zlátanine komédie, sci-fi, thrilleru a hororu, s názvom Jennifer’s Body.

Stredoškolské krásky sú vo všeobecne považované za diabolské potvory. Nový rozmer tomuto tvrdeniu dodáva Jennifer Checková (Megan Foxová). Tej sa totiž po krátkej prechádzke so spevákom istej satanistickej kapely dostal pod kožu nielen jeho šarm, ale aj jedna veľmi nepekná pekelná príšera, ktorá si obzvlášť rada pochutnáva na stredoškolských chlapcoch. Vraždičky sa hromadia a ako sa zdá, jediná osoba, ktorá dokáže príšeru zastaviť, je Jenniferina kamarátka Needy (Amanda Seyfried z Mamma Mia).

Scenár je príznačne dielom Diabla Codyho, réžiu dostala na starosť Karyn Kusamaová, ktorá spáchala aj sci-fi nepodarok Aeon Flux. Americká premiéra je plánovaná na 18. september, k nám by sa mal film dostať niekedy koncom roka. Jediná smutná správa pre adolescentných milovníkov nahej Megan Foxovej: Film bude zrejme prístupný až od osemnástich rokov.


Muž z ocele bez muža z ocele

Ostatná filmová estráda „muža z ocele“ alebo ak chcete Supermana, sa dvakrát nevydarila. Kritici i fanúšikovia sa výnimočne zhodli – Superman sa vracia bol zlý, zlý a ešte raz zlý. Napriek tomuto nezdaru sa už dlhšie šepkalo, rozprávalo ba i hulákalo o pokračovaní.

Brandon Routh, ktorý si ako posledný na seba navliekol červené šortky, v nedávnom rozhovore prezradil, že o žiadnom pokračovaní nevie. Nuž, smutná správa, ale život ide ďalej. Horšia informácia však odznela z jeho úst len o pár sekúnd neskôr. Priznal totiž, že jeho zmluva na stvárnenie postavy Supermana vypršala. A to je veľká škoda, pretože i keď film samotný bol nudný a chýbala mu poriadna akcia, jedna vec sa predsa len podarila – hlavný predstaviteľ.


SCI FI je oficiálne po smrti, nech žije Syfy!

SCI FI Channel, ktorý vznikol v roku 1992, sa včera oficiálne zmenil na Syfy. Novú éru vo veľkom štýle odštartovali 8. júla ráno otvorením Syfy Imagination Park – parku v Rockefellerovom Centre v New Yorku.

Mikrofón si pri tejto príležitosti vymenilo množstvo hviezd z najpopulárnejších televíznych sérií. Medzi inými to bol napríklad Joe MortonEureky či Eddie McClintock a Joanne Kellyová z prvej televíznej série debutujúcej pod novou značkou Warehouse 13 (práve včera mala premiéru dvojdielna pilotná časť).

Nakoniec sa slova ujal Dave Howe, prezident rady televízie, ktorý okrem iného oznámil aj ich nový nápad „Wyfy by Syfy“, ktorý začal v Rockefellerovom Centre 8. júla a neskôr v lete sa rozrastie o ďalšie „horúce miesta“ na peších zónach uprostred Manhattanu. Takže ak idete do New Yorku a potrebujete zabehnúť na internet, určite nenavštevujte internetovú kaviareň.


9. júla 2009
Ceos