Chcete byť postavou v románe zo Zemeplochy?

Svetoznámy britský bestsellerový spisovateľ, autor cyklu románov z Úžasnej Zemeplochy a držiteľ Rádu Britského impéria Terry Pratchett sa snaží pomôcť pražskému Divadlu V Dlouhé zaujímavým spôsobom. Ponúkol možnosť kúpiť si na aukcii jednu postavu v jeho nasledujúcom románe, pričom výťažok z aukcie pôjde na obnovu povodňami postihnutého divadla.

Divadlo, v ktorom sa Pratchett osobne minulý rok zúčastnil na premiére inscenácie Soudné sestry, naštudovanej podľa jednej z jeho kníh, bolo v tomto roku postihnuté povodňou. Terry Pratchett okrem svojho osobného príspevku pre divadlo prevzal aj záštitu nad akciami konanými v Anglicku, kde sa pre divadlo medzi fanúšikmi vyzbieralo vyše 1.500 libier.

Českému Klubu Terryho Pratchetta, ktorý aktívne funguje už od roku 1995, povolil usporiadať ojedinelú aukciu – jej víťaz (alebo ním určená osoba) sa stane jednou z postáv v nasledujúcej knihe zo sveta Zemeplochy. Všetko bude potvrdené zmluvami, postava bude mať jeho meno a dopredu dohodnuté vlastnosti a charakteristiky. Výťažok z aukcie pripadne divadlu V Dlouhé v Prahe.

Aukcia sa uskutoční cez internet na serveri http://idnes.cz dňa 4. decembra tohto roku. Pomôžte aj vy tomuto pražskému divadlu a zaistite si nesmrteľnosť – preneste sa sami do sveta Zemeplochy a zažite v nej skutočné dobrodružstvo. Zložte sa s kamošmi, alebo požiadajte rodičov o krásny vianočný darček… V stredu 4. 12. 2002 na serveri idnes.cz!


21. novembra 2002
Fandompress