Cena za najkreatívnejší stánok Bibliotéky 2006 do BRLOH-u !!!

Brloh na Bibliotéke 2006
Brloh na Bibliotéke 2006
Brloh na Bibliotéke 2006
Brloh na Bibliotéke 2006

Knižný veľtrh Bibliotéka prebehol v dňoch 9. – 12.11. 2006 vo výstavníckom centre Incheba v Bratislave. Na ploche viac ako 8 000 m2 sa tento rok predstavilo 130 vystavovateľov a medzi nimi opäť nechýbal ani stánok BRLOH-u.

Zatiaľ čo po minulé roky sme sa na veľtrhu zameriavali hlavne na čo najširšie predstavenie knižnej ponuky žánru Fantasy & Sci-Fi, tento rok sme pridali aj prezentáciu kartových a spoločenských hier, ktoré k Brloh-u neodmysliteľne patria už od jeho vzniku. Knižný veľtrh Bibliotéka je samozrejme veľtrhom kde hrá prvé husle ako inak – kniha. Preto by sa mnohým mohlo zdať, že hry na takéto podujatie nepatria. Brloh je však pravidelným vystavovateľom už od roku 2003 a prax ukázala, že sa ho zúčastňujú najmä ľudia, ktorí sú vnímaví, vyznávajú inteligentný spôsob zábavy a voľný čas trávia väčšinou inak než pred televízorom. Navyše, knihu čítame obyčajne sami, a po jej dočítaní by sa možno mnohí z nás radi spoločensky vyžili a zároveň nevyzuli teplé papučky.

No, a práve toto konštatovanie a minuloročný úspech ministánku firmy Albi (18m2) nás priviedlo na myšlienku ponúknuť návštevníkom vyhľadávajúcim Bibliotéku predovšetkým kvôli knihe aj inú alternatívu – spoločenskú hru. A ako už samotný názov „spoločenská hra“ naznačuje, táto alternatíva si bude vyžadovať spoločnosť. O tom, že mnohí po takejto hravej spoločnosti evidentne zatúžili nás presvedčila aj samotná návštevnosť stánku Brloh. Napriek jeho rozlohe (84m2) sa obyčajne ihneď po otvorení brán veľtrhu zaplnil takmer do posledného centimetra. Na 20-tich predvádzacích stoloch naši 15-ti fundovaní tréneri hry ako Carcassonne, Bang, Magic The Gathering či World of Warcraft ochotne predstavili každému, čo len trochu prejavil záujem. Pre mnohých sa tak stal náš stánok doslova atrakciou so širokou paletou hier, kníh a komiksov, s ktorým sa ešte nikdy nestretli.

Okrem už spomínaných spoločenských a kartových hier sa s veľkým záujmom stretol aj špeciálny kútik venovaný fenoménu World of Warcraft, v ktorom ste mohli nájsť snáď všetko čo s týmto svetom súvisí.

Fanúšikovia Terryho Pratchetta si okrem množstva českých a anglických vydaní pochvaľovali aj to najnovšie – slovenské. Celkovo už piata časť z humornej série Úžasná plochozem: Čaroborci vyšla špeciálne k dátumu Bibliotéky. Táto novinka, ale aj jej predchádzajúce časti od populárneho autora Terryho Pratchetta sa u nás stretli s mimoriadnym ohlasom, čo nás samozrejme veľmi teší.

A čo nás ešte teší? Hmmm… ;- ) Návštevníci veľtrhu mali možnosť prostredníctvom ankety uviesť čo ich na Bibliotéke 2006 najviac zaujalo. Týmto Vám s radosťou oznamujeme a zároveň srdečne ďakujeme za podporu nielen našim partnerom (Albi, ADC BlackFire, Corfix), že tohtoročnú „Cenu za NAJKREATÍVNEJŠÍ STÁNOK Bibliotéky 2006“</font color=„blue“> si odniesol BRLOH. Pri odovzdávaní ceny bolo povedané, že vraj absolútne suverénne :- )

Díky-díky-díky

FOTOGALÉRIA


15. novembra 2006
Brloh