Cena Fantázie bohatšia aj o 740 €

cefa2009-brloh1
cefa2009-brloh2
cefa2009-brloh3

Na Cenu Fantázie Brloh prispel spoločne s vami – čitateľmi, čiastkou 740 € (22 293,24 Sk). Každá predaná kniha v priebehu jedného roka (od Bibliotéky 2008 po Bibliotéku 2009) v ktoromkoľvek Brlohu totiž znamená 1 Cent na podporu jedinej slovenskej poviedkovej súťaže bez vekových a iných obmedzení zameranú na fantastiku – sci-fi, fantasy a horor – Cenu Fantázie.

Brloh nakoniec doplnil výslednú sumu o rovnaký diel zo svojho vrecka. Takto získaná suma bola použitá o navýšenie finančných odmien finalistom a na vydanie zborníka poviedok.

Na literárnu súťaž sme takto spoločne prispeli po prvý krát a vzhľadom na fakt, že sa tento nápad stretol s pozitívnymi ohlasmi, Brloh do toho pôjde aj budúci rok. Preto ak vám aj naďalej na fantastike záleží, neváhajte aj takto nepriamo podporiť domácich autorov, fantastickú literatúru a zároveň si spríjemniť voľné chvíle knihou z Brlohu.

Tohtoročnej víťazke Lucii Droppovej, ale aj ďalším finalistom srdečne blahoželáme k oceneniam a vám fanúšikom želáme príjemné čítanie , ktorú už v týchto dňoch nájdete na pultoch Brlohov. A ak by ste sa rozhodli zúčastniť sa nasledujúceho ročníka aj autorsky – všetky potrebné inštrukcie nájdete na konci zborníka.

Odovzdávanie Ceny Fantázie prebehlo tak ako po minulé roky na knižnom veľtrhu Bibliotéka za účasti poroty v zložení Dušan Taragel, Katarína Mrázková, Michal Spáda, Ivan Pullman a Dado Nagy, ktorý sprevádzal programom spolu s vyhlasovateľom súťaže Ivanom Aľakšom, vydavateľom časopisu Fantázia.

No, nechýbala ani naša maličkosť. Maťo G. Tejbus (poznáte z Brlohu Heydukova 4) prišiel nielen pokrstiť čerstvú zbierku poviedok, ale predovšetkým odovzdať vyzbieranú čiastku 740 € (22 293,24 Sk). Ako to tam celé zvládol si môžete priblížiť vo fotogalérii. Za fotky ďakujeme Janovi Žižkovi.


11. novembra 2009
BrlohTeam