Cena Fantázie 2011 odhalí výsledky

CEFA - pozvánka na Bibliotéku
CEFA 2011 - zborník cover

Máte deficit pôvodnej slovenskej fantastiky? Máte radi fantastické písmenká a radi sa o nich rozprávate s ľuďmi podobne naladenými? Alebo chcete iba konečne vedieť, ako skončila Cena Fantázie 2011?

Prišli sme do finále! Už túto sobotu 5. 11. o 13.30 hod., konečne odhalíme výsledky deviateho ročníka Ceny Fantázie, slovenskej literárnej súťaže zameranej na fantastické poviedky. V rámci programu knižného veľtrhu Bibliotéka v bratislavskej Inchebe zistíte, ktorá z finálových poviedok získala najviac hlasov čitateľov portálu Kultura.sme.sk. Spoznáte nového držiteľa sochy Ceny Fantázie, ostatných finalistov súťaže, ale aj porotcov, ktorí povedia svoje názory na poviedky a objasnia, ako bodovali v prvom kole súťaže.

Zverejnené budú samozrejme aj výsledky pridružených súťaží – dozviete sa meno celkovo prvého víťaza novej Ceny spoločnosti Intel pre najlepšiu sci-fi poviedku, držiteľa Ceny Béla pre najlepšiu hororovú poviedku a výhercu Ceny Bibliotéky. Spoločnosť Intel okrem toho v spolupráci so SME.sk odmení piatich hlasujúcich darčekovými predmetmi za účasť vo finálovom rozhodovaní.

A aká by to bola literárna súťaž, keby k nej rovno nevyšiel aj knižný zborník najlepších a najzaujímavejších poviedok? Sieť kníhkupectiev Brloh pokrstí knižnú novinku Fantázia 2011 a už po tretíkrát daruje na vydanie antológie slovenskej fantastiky peniaze podľa toho, koľko fantastických kníh ste za posledný rok u nich nakúpili.

S knihami to však nie je všetko – vydavateľstvo Fantázia pokračuje vo vydávaní e-kníh už svojím šiestym e-zborníkom a v rámci programu ohlási aj ďalšie novinky na trhu e-kníh, ktoré vznikajú aj vďaka spolupráci so spoločnosťou Intel.

Cena Fantázie zároveň poskytuje v rámci fantastického programu priestor vydavateľstvu Artis Omnis, garantovi hororovej Ceny Béla. Vydavateľstvo predstaví prvú slovenskú antológiu hororových poviedok Farby strachu, v ktorej sú zahrnuté aj poviedky viacerých účastníkov, finalistov a aj výhercov Ceny Fantázie. Celý program sa uskutoční na hlavnom pódiu knižného veľtrhu Bibliotéka od 13.30 do 15.30 hod. v sobotu, 5. 11. 2011 a pozvaní sú všetci fanúšikovia fantastickej literatúry. Programom bude sprevádzať vyhlasovateľ súťaže Ivan Aľakša a moderátor a porotca deviateho ročníka Roman Bomboš.


2. novembra 2011
Ivan Aľakša