Cena Fantázie 2008 - Aneta Čižmáriková

e-zborník

cefa2008-zbornik

Myšlienka vytvoriť tento elektronický zborník z poviedok, ktoré by inak možno nikdy neprenikli na verejnosť, sa mi od začiatku páčila.

Len päť porotcov čítalo všetkých 71 poviedok tohto ročníka a každý z nich si medzi nimi našiel zaujímavé kúsky. Do finále ani do papierového zborníka sa pochopiteľne všetky nezmestia.

Aj ja som si okrem tých desiatich vyvolených našla hádam aj desať ďalších, ktoré by som rada ukázala vám ostatným. Dostala som šancu vybrať si ich aspoň päť a tak som sa rozhodla pre štyri podľa mňa dobré a piatu zlú (nech je sranda). Nemusíte so mnou súhlasiť, nemusia sa vám všetky páčiť, je to môj výber. Snažila som sa, aby bol rôznorodý – nájdete v ňom adrenalínovú jazdu, vojnový horor, akčnú krimi, zábavnú fantasy aj jednu úplnú katastrofu… Prajem príjemné čítanie (aspoň v štyroch prípadoch ;-).

E-zborník Ceny Fantázie 2008

Porotcovia sa rozhodli podeliť sa s čitateľmi o ďalšie poviedky, ktoré sa nedostali do

Každý porotca si vybral maximálne päť poviedok. Kritérium výberu bol u každého porotcu rôzny. Aj preto sa okrem lepších poviedok občas mihne aj niečo zaujímavejšie. Prajeme vám príjemné čítanie.

Výber Anety Čižmárikovej si môžete stiahnuť tu


12. novembra 2008
Aneta Čižmáriková