Cena Fantázie 2006

Autori fantastických poviedok, čas sa neúprosne kráti! Už 31. mája bude uzavretý štvrtý ročník poviedkovej súťaže Cena Fantázie. Po hviezdnej dvojici slovenských autorov fantastiky – Ďurovi Červenákovi a Saši Pavelkovej získala v minulom roku sošku a tritisíc korún česká autorka Scarlett Rauschgoldová. Ako to bude v roku 2006? Povedali slovenskí autori svoje posledné slovo?

Súťaž časopisu Fantázia je výnimočná tým, že rozhodovanie prebieha v dvoch kolách – v prvom vyberá odborná porota 5 finalistov a v druhom o víťazovi rozhodnú čitatelia Fantázie a jej internetovej stránky. Súťaž je finančne ohodnotená a finalisti majú zaručené publikovanie v časopise a zborníku.

Súťaže sa môžu zúčastniť dosiaľ nepublikované poviedky všetkých žánrov fantastiky (sci-fi, fantasy, horor), nezúčastňujúce sa iných literárnych súťaží, v rozsahu do 20 normostrán (36.000 znakov) a napísané v slovenskom jazyku.

Nepodpísané súťažné poviedky treba v piatich tlačených a jednej elektronickej kópii poslať na adresu časopisu Fantázia, P. Pázmaňa 3, 927 01 Šaľa. Do zásielky vložte zalepenú obálku s názvami poslaných poviedok, menom a adresou autora a telefonickým, či mailovým kontaktom.

Výsledky budú slávnostne vyhlásené na medzinárodnom knižnom veľtrhu Bibliotéka 2006 v Bratislave.

Prvé tri poviedky budú finančne odmenené:

  1. cena – 3000,– Sk
  2. cena – 2000,– Sk
  3. cena – 1000,– Sk

Víťaz získa tiež sošku – Cenu Fantázie.

Všetky finálové poviedky budú uverejnené v časopise Fantázia a na Fantázii OnLine. Pracuje sa aj na vydaní oficiálneho zborníka súťaže. Možnosť publikovania v časopise získajú aj autori nefinálových poviedok, najlepšie poviedky zo súťaže môžu byť ponúknuté na uverejnenie sci-fi časopisom v Nemecku, Poľsku a Maďarsku, ktoré spolupracujú s jediným slovenským sci-fi časopisom Fantázia.

Zaslaním poviedky do súťaže autor dáva súhlas na vydanie diela formou rozmnoženia literárneho diela jedným vydaním v časopise Fantázia, zborníku súťaže a uverejnením na internetovej stránke www.fandom.sk v prípade, že sa uvedené literárne dielo dostane do finále súťaže. Autori budú v dostatočnom predstihu oslovení.


20. marca 2006
Fandom SK - PR