Bratislava Genesis Evangelion

Slovenský SF film

Tím mladých ľudí, 3D grafikov, stojí za tvorbou prvej slovenskej počítačovej animácie, plnej špeciálnych filmových efektov, trojrozmerných virtuálnych postáv a strojov, aké poznáme napríklad z hollywoodskych filmov. Skupina si dala názov Maxcore a jej cieľom je presadiť sa vo filmovom a hernom priemysle a ukázať, že aj na Slovensku vznikajú jedinečné a kvalitné projekty podobného zamerania.

Maxcore v súčasnosti pracuje na projekte krátkeho sci-fi filmu s pracovným názvom Genesis. Ide o prvý slovenský film založený na CGI technológii, ktorú už poznáme z filmu Final Fantasy. Snímka bude teda celá naanimovaná na počítači. Bude sa odohrávať na území Slovenska, presnejšie v Bratislave budúcnosti. Scenár snímky je veľmi pútavý, príbeh má skvelú atmosféru a zaujímavé prostredie. Maxcore totiž plánuje preniesť do filmu trosky skutočných súčasných budov Bratislavy, kde sa bude odohrávať jedna z hlavných akčných scén animácie.

\„Máme moc vytvoriť svet neobmedzených možností, môžeme stvoriť človeka a vdýchnuť mu virtuálny život, jediné, čo nemôžeme, je darovať mu dušu,\“ hovorí Tomáš Jády, líder skupiny Maxcore, ktorý nám priblížil príbeh krátkeho sci-fi filmu: \„Ľudstvo vytvorilo umelú inteligenciu za účelom blahobytného života. Roboty sa používali všade a čoskoro prebrali všetku prácu človeka. Avšak jedného dňa sa stala obrovská chyba, za ktorú ľudstvo zaplatilo hodnotou svojej budúcnosti a svojho osudu. Po 3. svetovej vojne, keď radiácia spôsobená dopadom tisícok nukleárnych hlavíc na povrch Zeme pominula, bolo jedinou nádejou ľudstva Bratstvo Znovuzrodenia, ktoré na seba zobralo úlohu znovunastolenia života na povrchu planéty. Jedinou a zároveň najväčšou základňou na Zemi je pevnosť dostavaná v roku 2065 na území Slovenska.\“

Pokiaľ sa podarí preniesť tento originálny nápad do trojrozmerného virtuálneho prostredia animácie, je sa na čo tešiť. Maxcore združuje ľudí rovnakého záujmu a je otvorená každému, kto má záujem akoukoľvek formou prispieť k aktivitám skupiny. \„Pokiaľ sa chce niekto zapojiť do tvorby krátkeho sci-fi filmu, na ktorom skupina v súčasnosti pracuje, je potrebné ovládať 3D Studio MAX. Pomôcť. nám však môžu kreatívni ľudia akýmkoľvek spôsobom,\“ upresňuje T. Jády.

Ukončenie projektu Genesis, a teda aj uverejnenie krátkeho sci-fi filmu s rovnomenným názvom sa plánuje na začiatok budúceho roka.

www.maxcore.sk


18. novembra 2002
Rastislav Weber