Bicykle Mercedes? Žiadna haluz, len zrealizovanie futuristických vízií...

V sortimente firmy Mercedes-Benz nie sú len špičkové motorové vozidlá, ale aj špičkové bezmotorové vozidlá – bicykle. Novinkami v sortimente bicyklov Mercedes sú horský bicykel Mountainbike a cestovný bicykel Streetbike. Oba majú spoločné to, že sú vystrojené sklápacím mechanizmom CAR.RY, takže ich možno jednoduchým spôsobom zložiť a prepravovať v batožinovom priestore auta.

Mechanizmus CAR.RY tvoria dve spojky, z ktorých jedna je umiestnená v zadnej časti rámu a umožňuje preklopiť zadné koleso dopredu. Druhá patentovaná spojka umožňuje zase sklopiť riadidlá.

Mountainbike, ktorého rám bol navrhnutý počítačovou metódou CAD, má 27-stupňovú prehadzovačku Shimano Deore XT a kotúčové brzdy. Rozsah pruženia zadnej vzduchovo-olejovej pružiacej jednotky je 90 mm, rozsah pruženia prednej vzduchovej jednotky 89 mm. Bicykel má hmotnosť 14,2 kg a jazdí na pneumatikách Continental.

Cestovný bicykel Streetbike má hliníkový rám, 24-stupňovú prehadzovačku Shimano Nexave T400 a moderný svetelný systém – vpredu je halogénový reflektor, vzadu sústava svietiacich diód.

Ceny sú úmerné kvalite a značke – Mountainbike sa v Nemecku predáva za 4 792 mariek, Streetbike za 3 716 mariek.

&nbsp Calibre


19. marca 2002
Fandom SK - PR