Ohnivé pero Q1 2009: Bezsenná - Časť druhá

Rok 1956–11–19
20: 39
Londýn

Natasha precitla na puknutie stehennej kosti. Oči jej rezali ostré reflektory auta, ktoré zastalo v podstate na nej. Snažila sa pohnúť, ale na kosť zamrznuté telo ju väznilo ako okovy. Cez pery sa jej predral takmer nepočuteľný ston, ale vnútri kričala.

Začula kroky blížiace sa k nej. Niečie ruky ju opatrne oprašovali od vrstvy snehu, ktorý ju od nešťastného pošmyknutia stihol dôkladne prikryť. Natasha nechápala významu slov, ktoré sa ňu valili v podobe neznámeho mužského hlasu.

Prestala sa snažiť vnímať aj niečo iné, ako bolesť a blížiaci sa šťastný koniec, v ktorý verila od čias, čo ju vojna pripravila o rodinu. Muž pri nej len bezradne kľačal a sledoval posledný miznúci obláčik zrazeného vzduchu, ktorý sťažka vydýchla.

Rok 2008–11–20

Neuveriteľné!

Záhadná smrť a následné zmiznutie mladej ženy rozvírilo hladinu pokojného života mnohým zainteresovaným osobám i verejnej mienky.

Bratislava. Včera vo večerných hodinách bola brutálne zavraždená žena vo veku tridsaťtri rokov vo svojej kúpeľni. Podľa získaných informácii žila len so psom, ktorého pri nej našli sedieť celého od krvi. Privolaný veterinár ho okamžite odstrelil pre podozrenie, že práve pes, nazývaný najlepším priateľom človeka, jej rozhrýzol stehennú kosť, v dôsledku čoho vykrvácala. Za akých okolností však k tomu došlo, polícia zatiaľ nie je schopná objasniť. Do bytu totiž nemal nik iný prístup a zvnútra dverí bol v zámke kľúč tak, aby sa zvonka nedal vytlačiť. Políciu privolal chlapec z pizzerie po tom, ako žena nereagovala na viacnásobné búchanie, zvonenie ani telefonáty.

Lekár skonštatoval smrť v dôsledku vykrvácania a výrazného podchladenia, ktoré je taktiež veľkou neznámou vo vyšetrovaní. Žena bola totiž nájdená v sprche pod horúcim prúdom vody. Na tele má i rôzne iné nevysvetliteľné podliatiny, škrabance či spáleniny, ktoré však boli staršie a poväčšine i v štádiu hojenia.

Najväčším otáznik v celom prípade však je skutočnosť, že žena pri prevoze do márnice zmizla. Spolu s ňou i všetky záznamy či sa jedná o spisy, alebo fotografie z miesta činu. Po následnej prehliadke bytu sa zistili ďalšie straty. Zmizli všetky osobné veci, ale aj menovka na dverách. Jej telefónne číslo už tiež neexistuje a spolu s ním ani iné pracovné, alebo iné záznamy. A čo sa týka tela psa, ani to nedošlo na miesto, kde malo byť spálené. Polícia má podozrenie, že za celou vecou stojí dobre organizovaná mafia, ktorá sa pravdepodobne najprv zbavila nepohodlnej osoby a neskôr všetkého, čo by vôbec jej existenciu dokazovalo.

Vyšetrovanie naďalej pokračuje a polícia pátra po možných dôkazoch, ktorých sa páchatelia ešte nestihli zbaviť. Vypočúvajú susedov aj kolegov, ale všetci akoby zrazu strácali pamäť a na príťažlivú hnedovlásku sa pamätajú len hmlisto. Podľa vyšetrovateľov je to znakom dobre vykonaného zastrašovania, preto všetkých podrobujú dôkladným psychickým testom, ktoré by to preukázali.

Polícia vyzýva občanov, ktorý by mali nejaké informácie súvisiace s prípadom, aby sa bez váhania ohlásili na najbližšej policajnej stanici a poskytli tak svoju výpoveď. Aj detail môže pomôcť k vyriešeniu záhady, ktorá nemá obdobu.

  • Toto je príspevok do súťaže mikropoviedok Ohnivé pero.
  • Je publikovaný v pôvodnom stave, neprešiel redakčnou ani jazykovou úpravou.
  • Súťažné poviedky sú publikované pravidelne, každý týždeň jedna.
  • Uzávierka súťaže nie je, súťaž potrvá, kým budú prichádzať príspevky.
  • Existujú čiastkové uzávierky, ktoré budú oznámené s dostatočným predstihom. Ku dňu čiastkovej uzávierky sa uskutoční vyhodnotenie poviedok, ktoré boli publikované medzi dvoma čiastkovými uzávierkami.
  • Na hodnotenie poviedky má vplyv jej čítanosť, počet a obsah komentárov, názor redakcie a hlasovanie, ktoré sa uskutoční po čiastkovej uzávierke.
  • Vyhodnotenie a odmenenie víťazov sa uskutoční priebežne, po ukončení hlasovania, dátum najbližšieho termínu redakcia oznámi s dostatočným predstihom.
  • Viac v pravidlách súťaže.
brloh-ico.pngbrokilon-ico.pngfantomprint-ico.png

2. marca 2009
Anjelka